Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2021. Szeptember 01. 09:45, szerda | Belföld
Forrás: Magyar Közlöny

Szeptember 15-től nem dolgozhat az egészségügyben olyan dolgozó, aki nem oltatta be magát

Szeptember 15-től nem dolgozhat az egészségügyben olyan dolgozó, aki nem oltatta be magát

Két héttel kitolták az egészségügyi dolgozók kötelező COVID-elleni oltásának idejét, derült ki a Magyar Közlöny tegnapi, augusztus 31-i számából.

Az 501/2021. Korm. rendelet a 449/2021. (VII. 29) a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló rendeletben megjelent szeptember 1-i határidőt módosította szeptember 15-re. A Dr. Pintér Sándor miniszterelnök helyettes által jegyzett rendelet alapján még két hetet kaptak azok az egészségügyi dolgozók , akik eddig egyetlen oltást sem vettek fel. A rendeletmódosítás kizárólag a kötelező oltásra vonatkozó dátumot érinti, a rendelet többi részét változatlanul hagyta.


Még júliusban rendelkezett a kormány arról, hogy az egészségügyi dolgozóknak szeptember 1-jéig kötelező lesz beadatni a koronavírus elleni védőoltást (kétdózisú vakcinák esetén az első adagot). A határidő lejárta után nem létesíthető, illetve meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.
A kormány álláspontja szerint ezzel megfékezhető a járvány újabb hulláma, és betegek mellett az ágazat dolgozóit is megvédik vele. A most elrendelt hosszabbításról nem jelent meg indoklás.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

2023. Március 22. 11:53, szerda | Belföld

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. Március 22. 11:45, szerda | Belföld

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta.