Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2015. Május 14. 09:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Szériautó lesz a két Suzuki tanulmány

Szériautó lesz a két Suzuki tanulmány

Két új tanulmányautót is bemutatott a Suzuki az idei Genfi Autószalonon. Mint kiderült, nemcsak koncepciók, mindkettőnek elindul ugyanis a sorozatgyártása a jövőben. Számunkra csak egy a bökkenő: nem Esztergomban.

Az iK-2 kisautót és az iM-4 mini szabadidő-autót is gyártja majd a Suzuki, derült ki külföldi sajtóértesülésekből. A Genfi Autószalonon bemutatott két tanulmány közül az iK-2 akár a Renault Clio vagy a Skoda Fabia konkurenciája is lehet majd. A megjelenése mellett pedig újdonság, hogy megkapja majd az Európában is hamarosan elterjedő Boosterjet elnevezésű egyliteres, benzines turbómotort, amely a tervek szerint nemsokára a Swiftbe is bekerül. A Suzuki szerint ezzel nemcsak nyomatékosabb lesz az autó, hanem kevesebbet is fogyaszt majd. Emellett start-stop és fékenergia visszanyerő rendszerrel is felszereli az egyelőre még iK-2 néven futó modellt a márka. Az autó egyébként Indiában készül majd, de már az év végén az európai kereskedésekbe kerülhet.

Az iM-4 mini-SUV sorozatgyártása viszont csak 2016-ban kezdődik el Japánban. Az utcai szabadidő-terepjárónak szánt kocsit az információk alapján majd összkerékhajtással is lehet rendelni.

Címkék: esztergom, gyár, suzuki

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.