Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2021. Szeptember 15. 14:45, szerda | Helyi
Forrás: Esztergomi Sakk Club

Szervezett Esztergom környékén a sakk oktatás

Szervezett Esztergom környékén a sakk oktatás

Az Esztergomi Sakk Club továbbra is nagy hangsúlyt fektet városunkban az utánpótlás-nevelésre.

A gyerekeknek 5 éves koruktól lehetőségük van, hogy minél magasabb szinten elsajátítsák a sakk rejtelmeit, korosztályukban egyénileg és csapatban versenyszerűen sportoljanak.

Magyarország 2024-ben rendezi a sakkolimpiát, amelynek előkészületei és utóhatásai Esztergomot is érinteni fogják. A városi NB II-es egyesületben jelenleg 5-6 olyan fiatal kap szerepet, akik még nem érték el a 18. életévüket. A célkitűzése az egyesületnek, hogy még több ifjúsági és serdülő versenyzőt neveljenek ki, akik még magasabb szintre emelhetik a csapatot.

Hétfőn Esztergomban a Dobó Katalin Gimnáziumban 14 óra 45-től-16 óra 45-ig van sakk oktatás illetve a Schweidel Szállón (Schweidel J. út 6.) pénteken 16 órától-18 óráig.

Dorogon a Zrínyi Ilona Általános Iskolában hétfőn 13 óra 30-tól míg Dorogon az Eötvös József Általános Iskolában szerdánként 14 óra 30-tól várják a fiatalokat a sakk oktatásra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 07:55, csütörtök | Helyi

Horgászok napja Neszmélyen

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége szombaton, Neszmélyen rendezi meg első alkalommal a megyei horgászok napját, ahol halfőző verseny is lesz, melynek fődíja a megye legjobb halfőzője kitüntető cím.

2021. Szeptember 16. 07:31, csütörtök | Helyi

Vádat emeltek az unokázós csalásban részt vevő esztergomi férfi ellen

A pénzmosás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki „unokázós” csalásból származó pénzt, utalt és utaltatott át külföldre.

2021. Szeptember 16. 07:07, csütörtök | Helyi

Kaleidoszkóp hétvége

Környezetvédelem, Jazz, ifjúság, jó hangulat, kellemes környezet, remek muzsika. Tartalmas hétvége a Kaleidoszkóp Házban.

2021. Szeptember 15. 09:00, szerda | Helyi

Városvédő Nap Esztergomban

Szeptember 17-én, 15.30-tól két izgalmas előadással, valamint régi zenei koncerttel és közös énektanulással várja az Esztergom Barátainak Egyesülete a városunk múltja és jövője iránt érdeklődőket.