Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. November 22. 11:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Esztergomi Futóművek

Szezonzáró Balaton-parti futóparti

Szezonzáró Balaton-parti futóparti

Az elmúlt hétvégén Siófokon rendezték meg a kétnapos Balaton Maratont, melynek különböző versenyszámain igen nagy létszámmal vettek részt az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagjai.

A Dunaparti Futópartikat szervező esztergomi amatőr futóklub tagjai a versenysorozat vége után néhány héttel egy óriási Balaton-parti futópartival búcsúztatták az őszi futószezont a Budapest Sportiroda által szervezett Balaton Maratonon, mely november 17-én és 18-án zajlott a siófoki Aranyparton.

A „szenzációs szezonzárónak” nevezett rendezvényen a futók két nap alatt három szakaszban teljesítették a 42.195 méteres klasszikus maratoni távot, de lehetőség volt a szombat délelőtti 14, a délutáni 7 kilométeres, illetve a vasárnapi félmaratoni futás külön-külön való teljesítésére, és a váltófutásra is.

Az esztergomi futóklubon belül a verseny nyolcéves történetével egyidős hagyomány, hogy szinte a teljes tagság már pénteken „leköltözik” egy hétvégére Siófokra, ahol a versenyzés mellett az elmúlt hónapok eseményeinek átbeszélésére és a szórakozásra is fordítanak időt.

Idén 32 esztergomi futó állt rajthoz a futóversenyen, nyolcan egyéniben, az öt páros pedig csapatban teljesítették a maratont. A vasárnapi félmaratoni távot hatan győzték le, a többiek pedig a harmad-, vagy hatodmaratoni versenyszámokban remekeltek.
Részletes eredmények és több kép: www.esztergomifutomuvek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT