Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Február 10. 10:42, szerda | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: - fotó:illusztráció

Szicíliai maffiaklán 109 tagja került rács mögé

Szicíliai maffiaklán 109 tagja került rács mögé

Százkilenc embert vett őrizetbe az olasz csendőrség a kedd hajnalban Szicíliában és Olaszország más részein végrehajtott razziában, amellyel felszámolta a Cosa Nostra maffiaszervezet egyik fegyveres csoportját.

A hírhedt Laudani-klán tagjairól van szó, akik a Catania városához közeli Etna térségét uralták. Az olasz hatóságok bejelentése szerint a tömeges őrizetbe vétellel sikerült elfogni a klán vezéreit és tagjait is. Az "Alkirály" fedőnevű akcióban az olasz csendőrség speciális maffiaellenes egységének ötszáz embere vett részt. Számos fegyvert foglaltak le.

Börtönbe került a klán három nőtagja: a feltételezések szerint ők tartották kézben a bűnszervezet "kasszáját", amelyből a maffia hagyománya szerint a börtönbe került klántagok családjainak fenntartását is fizették.

A Laudani-klán a Cosa Nostra (egyik) fegyveres csoportja. A kilencvenes években a szicíliai maffiának ez a bandája számos fegyveres merényletet és gyilkosságot követett el.

Az utóbbi években a Laudani-klán fő tevékenysége a zsarolás és a kábítószer-kereskedelem volt. Catania egész térségének vállalkozóitól és kereskedőitől "védelmi" pénzt szedtek. Ha ezt valaki megtagadta, erőszakkal kényszerítették a fizetésre. A hatóságok kiemelték, hogy a klán elleni nyomozás során a "védelmi" pénzre kényszerített cég- és bolttulajdonosok egyike sem mert együttműködni az ügyészséggel Laudaniék bosszújától tartva.

Címkék: klán, maffia, szicília

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.