Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 19. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Szigorúbb büntetés falopás miatt – fájhat az esztergomi tolvajok feje is

Szigorúbb büntetés falopás miatt – fájhat az esztergomi tolvajok feje is

Július elsejétől már bűncselekménynek minősül a falopás, így a héten Esztergomban lebukott tolvajok is már ez alapján felelnek a bíróság előtt.

Komárom-Esztergom megyében az utóbbi napokban 5 személyt állítottak elő a rendőrök illegális fakivágás miatt. Hétfőn Vértesszőlősön egy 46 éves tatabányai férfi a település hétvégi házas övezetében éppen egy motoros láncfűrésszel vágta a fát, amikor a rendőrök tetten érték. Kedden Esztergomban egy nyergesújfalui testvérpárt fogtak el az egyenruhások, miközben az erdőben a lopott fát darabolták. Ugyanezen a napon Kisbéren egy 33 és egy 49 éves kisbéri férfi gépjárművében találtak a járőrök fát, melyet a tolvajok egy közeli erdőből loptak el.

Az új Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján július 1-jétől az erdőből jogellenesen történő fa kivágása és eltulajdonítása – értékhatártól függetlenül – bűncselekménynek minősül. Ez alapján a rendőrség az elkövetőkkel szemben mindhárom esetben büntetőeljárást indított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT