Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Június 04. 10:35, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó: nyitott a kormány a jegybank függetlenséggel kapcsolatos javaslatokra

Szíjjártó Péter ma reggel a Magyar Televízióban azt mondta, hogy a magyar kormány minden olyan javaslatra nyitott, amely a magyar jegybank függetlenségét növeli.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt mondta, Varga Mihály az ésszerűség határáig fog elmenni a tárgyalásokon, a nemzeti érdeket pedig mindig szem előtt fogja tartani.

Szíjjártó Péter mindezt annak kapcsán mondta, hogy mégsem szavaz ma a parlament a jegybanktörvény módosításáról. Varga Mihály az IMF/EU tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszter azzal a kéréssel fordult Rogán Antalhoz, hogy halasszák el a szavazást, az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései és a tárgyalások előkészítése miatt. A frakcióvezető azt mondta, támogatja Varga Mihály kérését és szerinte a frakció is ezen az állásponton lesz. Rogán Antal szerint a halasztással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy az IMF és a kormány megállapodjon a nyitva maradt, vitás kérdésekről.

A TV2-nek is nyilatkozó Szíjjártó Péter, Simor András jegybank elnök fizetéséről szólva méltányossági, igazságossági kérdésnek nevezte, hogy az, aki magas hivatalt tölt be a közszférában, ne keressen többet kétmillió forintnál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.