Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Szeptember 05. 09:09, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban

Szijjártó Péter: a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban, hiszen sok évtized totális kudarcai és eredménytelenségei után az Ábrahám-megállapodások hozták vissza a közel-keleti béke reményét - írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Felidézte, hogy 2020. szeptember 15-én a Fehér Ház kertjében ő volt az egyetlen európai külügyminiszter, amikor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök "és két barátom, Abdullah bin Zayed Al Nahyan emirátusi és Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszterek aláírták a kapcsolataik normalizálásáról szóló megállapodást".

A világ nagy része a kétségeit és fenntartásait hangoztatta, mára azonban bebizonyosodott, hogy az Ábrahám-megállapodások igenis működnek - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: hétfőn Izrael megnyitotta nagykövetségét Bahreinben, "ami lássuk be, néhány éve még elég valószínűtlennek tűnt".

"Itt az ideje, hogy kifejezzük tiszteletünket bahreini és izraeli barátaink mellett Trump elnök úrnak is. Reméljük, számíthatunk béketeremtő képességeire a jövőben is" - írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 09:39, kedd | Belföld

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a COVID idején

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.