Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Szeptember 19. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Szikince – három falu fesztiválja

Szikince – három falu fesztiválja

Szeptember 29 és 30-án hetedik alkalommal zajlik le Párkánytól nem messze Garampáldon, Kisgyarmaton és Zalabán a Szikince Fesztivál. A felvidéki három magyar faluban színházi és zenei élmények várják az érdeklődőket.

A Szikince Fesztivált 2006-ban hívta életre a Ghymes együttes, a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás valamint az esztergomi Euróhíd Alapítvány. A rendezők célja egy magas művészi értéket és helyi hagyományokat bemutató rendezvény volt, tulajdonképpen egyfajta felvidéki Művészetek Völgye, amely színházi és zenei élményekben gazdag szórakozási lehetőséget kínál.

A fesztiválon az érdeklődők megismerhetik a helyi hagyományőrző egyesületeket, munkájukat, a vidék turisztikai adottságait, a régió értékeit, mindemellett pedig természetesen kellemesen szórakozhatnak.

Ezenfelül az esemény rendezői szeretnék segíteni a Szikince patak mentén található három kis magyar falut, melyek a fesztivál hatásaként szabadtéri színpadokat építettek. Ezeken pedig tavasztól őszig többször is előadások, programok zajlanak a falvak lakóinak, hogy ezáltal is igyekezzenek megtartani helyi közösségeiket.

Az ingyenes eseményre különbuszok is indulnak, melynek részletei megtalálhatók az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás honlapján illetve további információ kérhető a 30/860-7308-as telefonszámon. A buszjegy felmutatásával ráadásul egy üdítőt is kap minden fesztiválra érkező.

Részletes programok itt!

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.

2021. December 01. 07:18, szerda | Helyi

Változik Torma László képviselő fogadóórája

Torma László képviselő december 6. napjára meghirdetett fogadóórája elmarad.

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

2021. November 30. 14:20, kedd | Helyi

Dr. Vigh Lajos László látja el decembertől a 2.sz. felnőtt háziorvosi körzetet

A 2. számú háziorvosi körzetet 2021. december hó 02. napjától dr. Söröss Tamás helyett dr. Vigh Lajos László fogja ellátni.