Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2020. November 18. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szivárgó vörösiszap Almásfüzitőnél? Közleményt adott ki a vízügy!

Szivárgó vörösiszap Almásfüzitőnél? Közleményt adott ki a vízügy!

Téves hírek jelentek meg az interneten terjedve, amiket a vízügyi igazgatóság közleményben cáfol.

Egy téves hír tisztázása: vörös murva felhasználás Almásfüzitő környékén – ezzel a címmel adott ki közleményt a Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Mint leírták: az almásfüzitői VII. számú vörösiszap lerakóval kapcsolatban november közepén az interneten több olyan hír látott napvilágot, mely szerint vörösiszap szivárgás tapasztalható az említett tároló kazetta nyugati oldalán, aminek látható nyomai a kazetta lábától körülbelül 5 méterre futó földúton két helyen találhatóak.
Az igazgatóság cáfolja a hírt, és kifejtette: korábban a mély kátyúk feltöltésére a tardosi kőbányából származó, készletükből maradt magas agyag tartalmú kőzúzalékot (murvát) használtak fel az ősz folyamán.

„Az utóbbi napok csapadékos időjárása kioldotta az alacsony zúzottkő tartalmú keverékből az agyagot, mely sajnos így nagyon hasonlít a kazettán belül tárolt vörösiszapra. A helyszínen sétálóknak ez keltette fel a figyelmét és így alakult ki az a tévedésen alapuló hír, miszerint szivárog a VII. vörösiszap kazetta. Ezt a kőzúzadékot más helyeken, például a védvonalon is felhasználtuk, melyről közlünk néhány fotót. Itt ugyancsak látható a vöröses színe” – tették hozzá.

Hangsúlyozzák, hogy a Tatai Szakaszmérnökség nem vásárol, vagy vesz át a Tatai Környezetvédelmi Zrt-től vörösiszapot töltéskoronán történő vagy a bejáró utak kátyúzására. A vörösiszap tároló kazetta mellett történt vörös színű murva felhasználás a fent leírtak alapján történt és nem összekeverendő a vörösiszap szivárgással.

A környezetükre érzékeny helyi lakosok észrevételét köszöni, de aggodalomra nincs ok.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).