Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2013. Január 02. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: MTI / fotó: illusztráció

Szmogriadó közelben Esztergom

Szmogriadó közelben Esztergom

Az országban már több helyen is elrendeltek kedden szmogriadót köszönhetően a szálló por magas koncentrációjának. Esztergomban az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Bár némileg csökkent Miskolcon a légszennyezettség mértéke, a szálló por magas koncentrációja miatt a város polgármestere kedden elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint jelenleg Várpalotán számít veszélyesnek a levegő minősége. Itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 100 mikrogramm feletti. Emellett nyolc településen Miskolc mellett Budapesten, Esztergomban, Tökölön, Salgótarjánban, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75 és 100 mikrogramm közötti. Ezért ezeket a településeket az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel jelölték.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Címkék: esztergom, levegő, por, riadó, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.