Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2019. Október 23. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szociális alapellátó központ nyílt Piliscséven

Szociális alapellátó központ nyílt Piliscséven

A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 69 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével egy használaton kívüli épület átalakításával megnyitott Piliscséven a Szociális Alapellátó Központ.

Piliscsév önkormányzata a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-4.2.1-15 kódszámú, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhíváson. A község az alapellátás feladatait korábban egy leromlott állapotú, a jogszabályi előírásoknak nem megfelelő épületben látta el, a családsegítő szolgálat az óvodában, külön irodahelyiségben működött.

A projekt keretében a Hősök tere 9. szám alatt található leromlott állapotú, funkcióját vesztett, használaton kívüli épületet a község átalakította, akadálymentesítette, ezen kívül beszerezte a szükséges bútorokat és berendezéseket is. Az összesen 68 millió 700 ezer forint európai uniós támogatás segítségével létrejött Szociális Alapellátó Központ kivitelezése október közepén fejeződött be. A központban a jövőben egy helyen, mindenki számára egyenlő eséllyel érhetőek el a szociális alapszolgáltatások, a központ munkatársai pedig kulturált, kellemes körülmények között végezhetik mindennapi feladataikat, fogadhatják az ügyfeleket. A beruházás kapcsán a község 5 munkavállalót alkalmaz, és egy fő felvételét tervezi – közölte közleményében a megyei önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco