Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Április 30. 07:53, péntek | Belföld
Forrás: Liner.hu

Szombat reggeltől életbe lép az új nyitás - Orbán Viktor ma reggel jelentette be

Szombat reggeltől életbe lép az új nyitás - Orbán Viktor ma reggel jelentette be

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjúban a járványhelyzetről, a nyitásról és a vakcinákról közölt friss információkat.

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök adott interjút a Kossuth Rádióban. A vártnak megfelelően a miniszterelnök kiemelten fontos információkat osztott meg a hallgatókkal a hétvége, illetve az új nyitások előtt.Mivel csütörtök este már 3,9 milliónál járt a beoltottak száma, valószínüleg már ma elérjük a 4 milliós számot, így jöhet a nyitás újabb lépcsője.

Orbán megerősítette, szombat reggeltől már csak éjfélre kell hazaérnünk, és az üzletek este 11 óráig lehetnek nyitva. Ez azt is jelenti, hogy nyitnak a különböző szolgáltatások, kezdve a szállodákkal, edzőtermekkel, az éttermek belső helyiségeivel. A 16 és 18 év közötti korosztályt az érettségik után fogják oltani, így még ma lehet időpontot foglalni a Pfizer oltására, de .ezt követően csak hetekkel később nyílhat erre lehetőség, mivel az előbb említett csoport számára teszik félre az adagokat. Erre amiatt van szükség, mert jelenleg csak a Pfizerrel olthatóak a 16 és 18 év közöttiek.

Orbán szintén megerősítette, hogy azok is szabadon utazhatnak a nyár folyamán, akik a Sinopharm vakcináját kapták, tehát a kínai oltóanyagot. A miniszterelnököt is ezzel vakcinával oltották be, aki biztos benne, hogy nem lesznek korlátozások az utazások kapcsán, független attól, hogy milyen vakcinát kaptak az emberek, illetve két oldalú megállapodásokat kötnek az országokkal, mint amiről Szijjártó Péter már tett korábban bejelentést. Orbán abban is biztos, hogy működni fog a védettségi igazolvány Magyarországon.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.