Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 20. 07:40, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szombaton Sakkmatyi Tehetségkutató Esztergomban

Szombaton Sakkmatyi Tehetségkutató Esztergomban

Az NB II-es Esztergomi Sakk Club utánpotlás nevelő egyesületté vált, a klub próbál minél több versenysakkozó gyereket kinevelni és beépíteni csapataiba.

Jelenleg 4 csapatot versenyeztetnek, indulnak az NB II-ben, a Megye 1-ben, Megye 2-ben és a Gyermek Csapatbajnokságban. Esztergomi Sakkiskola mellett Ádám Olga piliscsévi szakmai műhelye és Keszthelyi Éva pilisvörösvári iskolai oktatása a tehetségek megkeresésének színtere és a szervezett sakkversenyek.

A Sakkmatyi Tehetségkutató verseny szombaton érkezik a városunkba. A Babits Mihály Általános Iskolában 9 óra 30 perckor ülhetnek asztalokhoz több csoportban a gyerekek és felnőttek. A Sakk-minik és a Sakk-manók csoport a kezdő, fiatal amatőr gyerekek csoportja. Ide várják azokat a gyerekeket, akiket már érdekel a sakk, tudnak is, de még van tanulni valójuk.

A Nagysakkosok csoportban indulhatnak az 1200 Élő feletti gyerekek (ők már rendszeresen versenyeznek) és a felnőttek. A kísérők, szülők, edzők is beszoktak ebbe a csoportba ülni, itt várhatóan magas színvonalú verseny várható, mert az esztergomi versenyző gyerekek nagyrésze itt indul. Lehetőség van az esztergomiaknak velük is összemérni sakktudásukat, így várnak mindenkit, aki szeret sakkozni. A sakkozni akaró gyerekek fóruma az esztergomi rendezvény, amit Esztergom Város Önkormányzata támogat.

Regisztrálva nevezni a Sakkmatyi Tehetségkutató oldalán lehet: http://sakkmatyi.hu/tehetsegkutato/

Az Esztergomi Sakk Club is versenyt hirdet az iskoláknak. Azt kérik az esztergomi iskoláktól, hogy jöjjenek el versenyre minél nagyobb létszámban, mert az iskolák között is ez egy megmérettetés, amit kupával, oklevéllel és felajánlással díjaznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.