Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2019. November 06. 10:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár módon zaklatta szomszédait egy többszörösen elítélt esztergomi férfi

Trágár és obszcén zaklatta, háborgatta szomszédjait, az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kér rá.

Az Esztergomi Járási ügyészség kétrendbeli zaklatás miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, aki a társasházi lakótársait háborgatta kéretlen, sértéseket, trágár és obszcén kifejezéseket tartalmazó üzenetekkel – közölte az ügyészség.

A vádlott és a sértettek ugyanazon esztergomi társasháznak a lakói, közöttük régóta feszült, rossz viszony áll fenn, mivel a vádlott trágár tartamú, papíron írt üzeneteket szokott bedobni a sértettek postaládájába.

Az elkövető 2018. december elejétől 2019. január 3-ig terjedő időszakban a lakóházban, az egyik sértett postaládájába heti rendszerességgel 54 alkalommal dobott be trágár tartalmú, obszcén kifejezéseket tartalmazó üzeneteket.
A férfi egy másik sértett postaládájába 2018. februártól 2019. január 17-ig terjedő időszakban 90 alkalommal dobott be trágár és obszcén tartalmú üzeneteket.
A vádlott az üzeneteivel a sértettek mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen háborgatta.

A férfit a bíróság 2017-ben súlyos testi sértés és 5 rendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette, illetve a bíróság 2019. február 7-én 7 rendbeli zaklatás vétsége és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az előbbi szabadságvesztés végrehajtását. A férfi a vádemeléskor szabadságvesztését tölti. A legutóbbi elítélés tárgyát képező bűncselekményeket részben ugyanazon sértett sérelmére követte el, akinek a sérelmére a vádiratban írt cselekményt is elkövette, továbbá nagyrészt ugyanúgy trágár és obszcén üzenetekkel háborgatta a sértetteket, mint a legutóbbi vádiratban írt cselekmények során.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 5 hó fogházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.