Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 30. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal

Szorosabbra fűzi kapcsolatát Japán és Esztergom

Szorosabbra fűzi kapcsolatát Japán és Esztergom

Esztergomba látogatott a japán nagykövet a hét elején, Yamamoto Tadamicsit valamint a Suzuki alelnökét, Toshihiro Suzukit Tétényi Éva polgármester fogadta a városházán. Szorosabb együttműködés tervez a város Japánnal.

Hétfő délután Japán magyarországi nagykövete, Yamamoto Tadamicsi, valamint a Suzuki Motor Corporation alelnöke, Toshihiro Suzuki tett látogatást Esztergomban. A Tétényi Éva polgármester meghívására érkezett vendégek a Suzuki gyár jövőjéről és a következő évek együttműködési lehetőségeiről beszélgettek.

Szorosabbra fűzi kapcsolatát Japán és Esztergom

A városházi találkozón, amelyen részt vettek a Magyar Suzuki vezetői, Takeucsi Hiszasi, valamint Urbán László is, elhangzott, hogy a Suzuki gyár új fejlesztésű autóját Esztergomban gyártja, valamint hogy jelenleg a környéken több ezer munkahelyet biztosítanak a japán autókonszern és beszállítói. A japán - magyar kapcsolatok erősítése érdekében a megbeszélésen résztvevők megegyeztek abban, hogy az élénk gazdasági kapcsolatok mellett keresik a lehetőséget az együttműködésre a kultúra és sport területén is.

Szorosabbra fűzi kapcsolatát Japán és Esztergom

A látogatás befejezéseként az esztergomi Aikido Shinbukan Dojo klubban néztek meg a vendégek egy bemutatót. A találkozásnak különös hangsúlyt adott, hogy Magyarország és Japán gazdasági kapcsolatai a közeljövőben magasabb szinteken is megerősítést nyernek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT