Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 07. 08:55, szombat | Helyi
Forrás: hidlap.hu/rtve.hu

Szövetségi Mikulás ajándékok Esztergomban

Szövetségi Mikulás ajándékok Esztergomban

Kis háziünnepség keretében adta át december 6-án délelőtt a Szent Rita Otthon vezetőinek az intézmény lakói számára a Mikulás ajándékait a Szövetség Esztergomért Összefogás küldöttsége.

A Mikulás ajándékait a Szövetség Esztergomért tagszervezetei adták össze, a delegációt az intézmény telepigazgatója, Horváthné Trepák Etelka fogadta. A szövetség részéről Koditek Pál és Heer Ádám képviselte az adományozókat.

Számos dobozzal, csomaggal érkezett meg december 6-án délelőtt a Szövetség Esztergomért Összefogás küldöttsége a Szentgyörgymezőn lévő Szent Rita Otthonba. Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesülete elnöke és Heer Ádám az esztergomi Fidelitas elnöke az intézmény vezetőjének, Horváthné Trepák Etelka telepigazgatónak és kollégáinak adták át az összegyűjtött finomságokat. Ezek között természetesen volt sok csokimikulás, illetve táblás csokoládé, valamint többféle más édesség és déli gyümölcs is. Az ünnepségen Koditek Pál úgy fogalmazott: „Mikulás ünnepére készülve elsősorban magánemberként arra gondoltunk, hogy jót tenni jó, és a Szövetség Esztergomért tagjai úgy gondolták, hogy ezekkel a finomságokkal, gyümölccsel és csokoládéval édesítik meg a Szent Rita Otthon lakóinak életét.”

Horváthné Trepák Etelka telepigazgató az intézmény teljes közösségének nevében megköszönte az adományt illetve „ a társadalmi szerepvállalás ezen nagyszerű példáját” , melyet a Szövetség Esztergomért Összefogás tanúsít.

Az átadás után a szövetség képviselői és az intézmény vezetői végigjárták a Szent Rita Otthon lakóinak szobáit, ahol minden esetben nagy örömmel fogadták a finomságokat, csokoládét, süteményeket, különféle édességeket, az ajándék egyöntetű siker volt.

A Szövetség Esztergomért Összefogás tagszervezeteinek további vezetői György Róbert (Fidesz) és György Sándor (KDNP) ugyancsak örömüket fejezték ki. György Róbert arra helyezte a hangsúlyt, hogy az advent, a Mikulás-ünnep és a karácsony mindenki számára fontos, azok számára is, akik a Szent Ritához hasonló zárt intézményekben élnek, az ő ünnepi örömük biztosítása a társadalmi szervezetek felelőssége is. György Sándor azt húzta alá, hogy a szövetség szívből ajándékozott most is, s a szívből jövő ajándék pedig igazi örömet ad az ajándékozottnak és az ajándékozónak is.

Heer Ádám a december 6-ai eseményhez hozzáfűzte, hogy a Szövetség Esztergomért Összefogás egészen karácsonyig gyűjt ajándékokat a Szent Rita Otthonnak. A szövetség kéri, hogy, akik támogatni szeretnék az ügyet, hétköznap a Szövetség Esztergom Összefogás emblémájával ellátott Petőfi utca 19. szám alatti irodában adják le játékadományaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.