Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 12. 08:20, szombat | Helyi
Forrás: lvp / Nemzeti Sport

Szponzor nélkül elveszítheti Esztergom olimpia bajnokát

Szponzor nélkül elveszítheti Esztergom olimpia bajnokát

Támogató nélkül maradt a londoni olimpián aranyérmet szerző Kökény Roland esztergomi kajak-kenus klubja. A város így akár el is köszönhet a bajnokától, aki ugyanis emiatt eligazolhat vagy abbahagyhatja a kajakozást.

Kökény Roland, Esztergom díszpolgára valamint az Év csapatának a tagja tiszta szívvel ragaszkodik esztergomi klubjához, amely három évvel ezelőtt tisztes fizetést és felkészülési lehetőséget adott neki, írja a Nemzeti Sport.

„Nagy köszönettel tartozom egykori támogatómnak, hiszen a segítsége nélkül ma nem lehetnék olimpiai bajnok, már rég befejeztem volna a pályafutásomat" – mondta Kökény Roland a lapnak.

Az olimpiai bajnok kajakos hozzátette, hogy Londonban meghálálta a bizalmat, sajnos azonban a jövőben már nem számíthat a titokzatos támogató segítségére, így az Esztergomi Kajak-kenu SE-nek új szponzort kell találnia, hogy megtarthassa versenyzőjét. Kökény Roland kifejtette, ha a klubnak sikerül újabb támogatót találnia, akkor marad Esztergomban, ha viszont nem, akkor vagy eligazol vagy még rosszabb esetben befejezi pályafutását. A kajakos hozzáfűzte, nagyon bízik a megoldásban és, hogy maradhat majd az esztergomi egyesületben.

Pjatacsuk Vitalij, Kökény Roland edzője és a klub igazgatója kitért arra, hogy az olimpiai bajnok mellett negyven utánpótláskorú kajakos edzéslehetőségét biztosítja az egyesület. Ahogy Pjatacsuk Vitalij fogalmazott önkormányzati támogatás nélkül működő kis egyesület az EKKSE, amely az államtól utánpótlás-támogatásként kétszázezer forintot kap. Ebből az összegből és a tagdíjakból tudja a klub biztosítani a fiatalok edzés- és versenyzési lehetőségeit.

A srácokkal egy szlovák edző foglalkozik nyolcvanezer forintért, ami mindent elmond arról, milyen helyzetben vagyunk, de az utánpótlás helyzete egyelőre stabil és rendezett. Ugyanakkor Rolandot sem szeretnénk elveszíteni. A város büszke arra, hogy olimpiai bajnoka van, de úgy vélem, illene is megmozdulni azért, hogy őt továbbra is magunkénak tudhassuk. Egy kis vidéki klubnak szüksége van ilyen karakterű, kaliberű sportolóra, aki húzóerőt jelent a fiatalok számára. Ám azt kell mondanom, óriási feladat az anyagi hátterét megteremteni annak, hogy olimpiai bajnokot megtarthasson magának a klub. Élsportolót finanszírozni a mai világban őrültségnek tűnik, de legalábbis egyenlő azzal, hogy az ember kuncsorgással tölti az életét. De Rolandért továbbra is szívesen kuncsorgunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az Esztergomi Kajak-kenu SE vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.