Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Június 11. 09:55, péntek | Helyi

Szurkolói terasszá alakul a Széchenyi tér egy része a foci Eb idejére

Szurkolói terasszá alakul a Széchenyi tér egy része a foci Eb idejére

Öt esztergomi vendéglátóegység részvételével ma délután nyílik meg Esztergom főterén az a szurkolói terasz, amely július 11-ig, az idei Futball Európa Bajnokság végéig igazi közösségi élménnyé teszi a meccsek követését.

A szurkolói terasz a BorYou bor&bisztró, Cakumpakk Bisztró, Pálinka Patika, HildCafé és a Prímás Pince Étterem közreműködésével jöhetett létre.

Az ő közös ötletük volt, hogy a járvány legyőzése, a hosszú ideig tartó korlátozások és bezártság után valami pozitív történést hozzanak létre, igazi közösségi élményt nyújtsanak az esztergomiaknak. A szurkolói teraszt azért találták ki, hogy végre felszabadultan lehessen találkozni, együtt lenni, szurkolni, akár egy kellemes étkezéssel, vagy néhány, finom pohár ital elfogyasztásával egybekötve.


A minőségi élményhez nagyban hozzájárul, hogy a mérkőzéseket egy 5X8 méteres Full HD LED kivetítőn lehet majd követni, az M4 hivatalos engedélyével. Idén először egységes képet tud mutatni a Széchenyi tér, a kitelepülésekhez az éttermek egyforma fehér sátrakat béreltek az önkormányzattól, aki végig partner volt a kezdeményezésben.

A térre kitelepült vendéglátók rengeteg féle csapolt és kézműves sörrel, válogatott borok egész sorával, ínyenc limonádékkal, illatos kávékkal és üdítő frappékkal várják a vendégeket. Az étel kínálat is rendkívül választékosnak ígérkezik, már csak az öt résztvevő profilját nézve is. Az InfoEsztergom annyit kiderített, hogy kizárólag erre az egy hónapra a BorYou bisztró és a Prímás Pince valami extra meglepetés étellel készül, de hogy mi lesz az, az délután, a terasz nyitáskor derül csak ki. A Cakumpakk kínálatában pedig biztosan megtalálható lesz a környéken jól ismert és kedvelt hamburgerjük. A hagyományos ízek kedvelőinek is lesz miből választani, hiszen a téren megtalálható lesz a lángos és a sült kolbász is.

Bár a labdarúgásé a főszerep, azért a résztvevő vendéglátók arról is gondoskodnak, hogy az egész család jól érezze magát. A tér egyik elkülönített részében családi sarkot alakítanak ki, légvárral, légfotelekkel, játszóházzal, fotó fallal, ahol felügyelet mellett játszhatnak a gyermekek. A kicsik az izgalmas játékok mellé Yippy nyereményeket is kapnak.

A szurkolói terasz ma öt órakor nyit, este kilenckor pedig az olasz és a török válogatott mérkőzésével megkezdődik a 16. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét szerepelhet a magyar válogatott. Holnaptól kezdve a terasz délután kettő és este tizenegy óra között várja a látogatókat.

A szurkolói terasz Esztergom Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Az eseményeket nyomon követhetik a terasz facebook oldalán: https://www.facebook.com/fociebesztergom/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 15. 12:29, kedd | Helyi

Nyári vívó napközi Esztergomban

A jövő héten véget ér a tanév, és sok szülőnek gondot okoz az, hogy tartalmas, élvezetes nyári programot biztosítson gyermekének. Ezen kíván segíteni a Szent György Vívó Egyesület nyári napközije.

2021. Június 14. 20:17, hétfő | Helyi

Vérjuhart ültettek a véradók tiszteletére Esztergomban

A véradók világnapja alkalmából hétfőn Esztergomban mutatta be a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt új, négyágyas véradóbuszát és Kásler Miklós, valamint Hernádi Ádám segítségével elültették a „véradók fáját”.

2021. Június 14. 15:25, hétfő | Helyi

A magyar foci hőskora a Széchenyi téren

A magyar labdarúgás története címmel nyílt szabadtéri kiállítás ma délelőtt a Széchenyi téren.

2021. Június 14. 06:40, hétfő | Helyi

Testek, fények, dimenziók

2021. június 25-én különleges hangulatú kiállítás nyílik a Duna Múzeum Európai Közép Galériában.