Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2011. November 12. 07:14, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Öt „gyertyát” gyújtott a válogatott a Császár emlékére

Öt „gyertyát” gyújtott a válogatott a Császár emlékére

Kitett magáért a magyar nemzeti tizenegy, hogy méltó emléket állítson a nemrégiben, 70 éves korában elhunyt Albert Flóriánnak, hazánk egyetlen aranylabdásának.

Amint Egervári Sándor megígérte, bátran cserélte a selejtezőkön helytálltakat, így az állandók közül a kispadon kezdett Király Gábor, Vanczák Vilmos, Elek Ákos, Laczkó Zsolt és Koman Vladimir, helyettük befért viszont néhány kisebb és nagyobb visszatérő: Bogdán Ádám, Lázár Pál, Kádár Tamás, Gera Zoltán, Tőzsér Dániel és Feczesin Róbert.

Csapatkapitányunk a hollandok elleni 5-3-as vereség után a válogatottba visszatérő Gera Zoltán volt, de a genki BL-csapatból Tőzsér is gyakran igen jól szállt be a játékba. Letámadásaikkal állandó zavart okoztak az el-eldőlő vendég védősorban Dzsudzsákék, az egyértelmű mezőnyfölényt pedig először a 10. percben váltotta gólra a klubjában mellőzött Priskin Tamás. Hogy tartsa a ritmust, a következő tízperces terminust is góllal zárta, és bár a kékek is veszélyeztettek egyszer-egyszer, kontroll alatt tartották a meccset az Egervári-legények.

A második játékrészt, ha lehet, még idegesebben kezdték a kicsik, gyorsan begyűjtöttek két sárgalapot, ráadásul úgy lerúgták Hajnalt, hogy cserélni kellett. A második jelenet esetében vélhetően futballtörténeti pillanatot láttunk, nagypályán bizonyosan nem sűrűn történik négyes csere: Vanczák Korcsmárt, Németh Priskint, Elek Tőzsért, Koman pedig a pöttöm Hajnalt váltotta. Később Gerát is lehozta Egervári, helyette Czvitkovics próbálkozhatott még, mintegy 20 percig.

A csapatnak a hajrára újra megjött a góllövőkedve, ráadásul a szurkolótáborral egymásra is talált – utóbbi hullámozni kezdett, Dzsudzsák és Koman válaszul egy-egy pompás gólt tapasztott Bicer kapujába (4-0), a csattanót Feczesin Róbert sütötte el a végén (5-0). A 12 évvel ezelőtti, Liechtenstein elleni mérkőzéshez hasonlóan fölényes győzelemmel adózott tehát a magyar labdarúgó-válogatott az aranylabdás Albert Flórián emlékének, akinek a nevét gyakorta skandálta a kilátogató 20 ezer néző.

A csapat legközelebb a felújított poznani stadionban lép pályára, a keddi mérkőzésen az Eb-házigazda Lengyelország lesz az ellenfél.

MAGYARORSZÁG–LIECHTENSTEIN 5–0 (2–0)
2011. november 11. 18 óra, Puskás Ferenc Stadion, 19 ezer néző
vezette: Balaj – Nagy, Székely (mindhárman Romániából)
gól: Priskin (10. perc, 1-0), Priskin (20., 2-0), Dzsudzsák (76., 3-0), Koman (79., 4-0), Feczesin (89., 5-0)
sárga lap: Rechsteiner (51.), Burgmeier (60.)
MAGYARORSZÁG: Bogdán Ádám (Király, 81.) – Lázár Pál, Korcsmár Zsolt (Vanczák, 62.), Juhász Roland, Kádár Tamás – Gera Zoltán (Czvitkovics, 69.), Hajnal Tamás (Koman, 62.), Tőzsér Dániel (Elek, 62.), Dzsudzsák Balázs – Feczesin Róbert, Priskin Tamás (Németh, 62.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
LIECHTENSTEIN: Jehle (Bicer, 46.) – Rechsteiner, Michael Stocklasa (Quintans, 65.), Martin Stocklasa, Oehri – Burgmeier, Hasler (Lucas Eberle, 88.), Polverino, Büchel (Wieser, 46.) – Beck (Fabian Eberle, 85.), Frick (Christen, 73.). Szövetségi kapitány: Hans-Peter Zaugg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 18:12, péntek | Sport

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

A hétvégén várhatóan visszatérhet kisebb sérülése után Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig labdarúgója.

2022. Január 16. 17:06, vasárnap | Sport

Szoboszlai megsérült, több hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

2022. Január 11. 15:15, kedd | Sport

Nagyszerű győzelem!

A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött,

2022. Január 11. 13:02, kedd | Sport

Győztes visszatérés a Szilveszter Rallyn

Győzelemmel tért vissza mind a ralipályákra, mind a Korda Racing kötelékébe Vincze Ferenc, aki mellett az Európa bajnok úszó, Verrasztó Dávid is a csapat színeit képviselte az évbúcsúztató az A-Híd Szilveszter Rallyn.