Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 02. 11:12, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Tájékoztató a 2021. évi zöldhulladék-szállítás rendjéről

Tájékoztató a 2021. évi zöldhulladék-szállítás rendjéről

Az idei évben Esztergom közigazgatási területén április elejétől november végéig, városrészekre bontva, keddi és szerdai napokon, heti rendszerességgel történik a zöldhulladék összegyűjtése.

A zöldjárat 2021. áprilisától november utolsó hetéig tart, azonban a korai vegetációnak köszönhetően a tervezettnél egy héttel korábban, már március végén sor került az első szállításra. Az elszállításvárosrészekre bontva, keddi és szerdai napokon, heti rendszerességgel történik, azokról a szolgáltatási címekről, amelyekre van érvényes közszolgáltatási szerződés.

Környezetvédelmi okokból, a vonatkozó jogszabályi előírásokra tekintettel 2021-től kizárólag a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. logójával ellátott, 120 l-es, lebomló hulladékgyűjtő zsákok elszállítása történik meg, de az átmeneti 2 hónapos időszakban, (április és május folyamán) még az eddig megszokott módon történik a zöldhulladék elszállítása. A szolgáltató logójával ellátott, biológiailag lebomló zsákok az ügyfélszolgálaton vehetők át (gyűjtési alkalmanként 1 db, amely mennyiség egyszerre átvehető), illetve lehetőség van plusz zsák vásárlására is (bruttó 290 Ft/db áron). A rendelkezésre álló zsákokkal az ingatlan tulajdonosa szabadon rendelkezik, azaz alkalmanként több zsák is kitehető egy szolgáltatási címen.

A szállítást végző szolgáltató arra kér mindenkit, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben a zöldhulladékos zsákba háztartási hulladék, vagy egyéb nem odavaló anyag kerül, a zsákot nem szállítják el. A zsákokat minden esetben jól látható, gépjárművel megközelíthető helyre helyezze ki, szállítási napokon reggel 6 óráig. A tulajdonos köteles szállítható állapotban kihelyezni a zöldhulladékot, amely ág, nyesedék esetén legfeljebb 50 cm átmérőjű és 70 cm hosszú összekötött kötegeket, levelek, lomb esetén lebomló műanyag zsákba történő elhelyezést jelent.

Keddenként

Szamárhegy
Búbánatvölgy
Kettőspince
Döbönkút
Szentgyörgymező
Petény
Bánom
Szentjánoskút
Várhegy
Víziváros
Szenttamás


Szerdánként

Hévíz
Örmény
Aranyhegy
Szentanna
Prímás sziget
Királyi város
Csutimonostor
Pilisszentlélek
Szentpál
Szentlázár
Kovácsi
Ripária
Csalamádé
Kenderes
Diósvölgy
Kertváros
Az ügyfélszolgálat elérhetőségei, ahol a hulladékszállítással kapcsolatos további ügyintézésre is lehetőség van:


Cím: 2500 Esztergom, Pór Antal tér 1.

Email: ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu

Telefon: 06-22/576-070

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 7:00-19:00;
Szerda: 8:00-17:00 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.