Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Április 11. 07:21, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/KanczCsaba

Támogatást nyújtó gyakornoki programot népszerűsítettek Esztergomban

Támogatást nyújtó gyakornoki programot népszerűsítettek Esztergomban

A Gyakornoki program-támogató szolgáltatások című projekt népszerűsítő rendezvényét tartották szerdán a Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A program fő célja, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányait követően négy hónapon belül megfelelő színvonalú konkrét foglalkoztatási ajánlatot kaphasson. A pályakezdők támogatása mellett, a program bértámogatást ad mindazon kis és középvállalkozásoknak, amelyek a regisztrált gyakornokokat alkalmazzák – fejtette ki közösségi oldalán Kancz Csaba kormánymegbízott.
A Komárom-Esztergom Megye Kormányhivatal vezetője mellett részt vett az eseményen Romanek Etelka polgármester, Szepesi Márta, a Balassa iskola igazgatója, Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, és Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Kancz Csaba köszöntőjében elmondta, hogy fontos a fiatalok munkavégzését jó programokkal előremozdítani, hiszen nincs annál rosszabb, amikor valaki végzettségét megszerzését követően nem tud elhelyezkedni.

„Örömteli, hogy a gyakornoki program olyan jelentős támogatást jelent a kisebb cégek számára, amely segíti a fiatalok foglalkoztatását, a pályakezdőknek pedig kiszámítható munkalehetőséget jelent” – tette hozzá.

Romanek Etelka ezután hangsúlyozta, hogy a sikerért és a tudásért meg kell dolgozni, hiszen nincs fejlődés kíváncsiság és tanulás nélkül.

Szerencsés László pedig kiemelte, hogy a kamara is nagy hangsúlyt fektet a fiatal szakemberek képzésére, és arra, hogy a vállalkozások a megfelelő munkaerőt meg tudják találni.

Ezt követően a diákok és a pedagógusok előadásokat hallgathattak meg. Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, a gyakornoki programot támogató szolgáltatásokról tartott prezentációt, Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője, a térség munkaerőpiaci helyzetét mutatta be, Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara titkára, a kamara szakképzésben betöltött szerepét emelte ki, valamint a B&O Kft. ügyvezető igazgatója, Óvári Attila ismertette a vállalkozások szerepét a pályaorientációban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.