Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2013. Augusztus 30. 11:51, péntek | Helyi
Forrás: lvp /fotó: Fidesz Esztergomi Szervezete

Támogatja a Fidesz az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát

Támogatja a Fidesz az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát

Támogatja az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát a Fidesz-KDNP frakció, a végleges döntése előtt viszont egy munkacsoport vizsgálja meg rendszer eltörlésének hatását, következményeit.

Támogatja az esztergomi parkolási díjak eltörlését a Fidesz-KDNP frakciója, mely felülvizsgálná a rendszert. Erről ma reggel a Fidesz Esztergomi Szervezetével közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt Steindl Balázs. A frakcióvezető elmondta, hogy mielőtt meghozzák végleges döntésüket a képviselők, előtte egy szakmai munkacsoport hoznak létre, amely felméri a város működőképességét pozitívan befolyásoló módosítási igényeket, és feltárja a változtatás következményeinek hatását, valamint megfogalmazza a döntés előkészítő ajánlást is. Megalapozott döntést ugyanis csak így hozta a testület, tette hozzá a frakcióvezető.A felállítandó munkacsoportba javasolja a Fidesz az önkormányzati közútkezelői jogokat gyakorló iroda, a vagyongazdálkodási iroda, a Gran Parkoló Kft., a Strigonium Zrt. egy-egy munkatársát valamint a közlekedési szakmérnöki területről külsős munkatársat, illetve három civil közreműködőt és három képviselőt, valamint Tétényi Éva polgármestert is.

A Fidesz-frakció sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy szeretné megóvni a város lakosságát egy megalapozatlan, gyors döntés esetleges káros következményeitől. A képviselők szeretnénk elkerülni, hogy a jelenleg regisztráció alapján parkolási jogosultsággal rendelkező helyiek kiszoruljanak megszokott megálló helyeikről.

Feltétlenül segíteni kívánjuk azonban a városi kiskereskedők és intézmények forgalmát és működését. Erre tekintettel a munkacsoport felállítását elengedhetetlen lépésnek tartjuk, mely alapján megalapozott, a város működését legjobban segítő döntés születhet” – szögezte le a Fidesz-frakció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.