Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 30. 11:51, péntek | Helyi
Forrás: lvp /fotó: Fidesz Esztergomi Szervezete

Támogatja a Fidesz az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát

Támogatja a Fidesz az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát

Támogatja az esztergomi fizetős parkolás felülvizsgálatát a Fidesz-KDNP frakció, a végleges döntése előtt viszont egy munkacsoport vizsgálja meg rendszer eltörlésének hatását, következményeit.

Támogatja az esztergomi parkolási díjak eltörlését a Fidesz-KDNP frakciója, mely felülvizsgálná a rendszert. Erről ma reggel a Fidesz Esztergomi Szervezetével közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt Steindl Balázs. A frakcióvezető elmondta, hogy mielőtt meghozzák végleges döntésüket a képviselők, előtte egy szakmai munkacsoport hoznak létre, amely felméri a város működőképességét pozitívan befolyásoló módosítási igényeket, és feltárja a változtatás következményeinek hatását, valamint megfogalmazza a döntés előkészítő ajánlást is. Megalapozott döntést ugyanis csak így hozta a testület, tette hozzá a frakcióvezető.A felállítandó munkacsoportba javasolja a Fidesz az önkormányzati közútkezelői jogokat gyakorló iroda, a vagyongazdálkodási iroda, a Gran Parkoló Kft., a Strigonium Zrt. egy-egy munkatársát valamint a közlekedési szakmérnöki területről külsős munkatársat, illetve három civil közreműködőt és három képviselőt, valamint Tétényi Éva polgármestert is.

A Fidesz-frakció sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy szeretné megóvni a város lakosságát egy megalapozatlan, gyors döntés esetleges káros következményeitől. A képviselők szeretnénk elkerülni, hogy a jelenleg regisztráció alapján parkolási jogosultsággal rendelkező helyiek kiszoruljanak megszokott megálló helyeikről.

Feltétlenül segíteni kívánjuk azonban a városi kiskereskedők és intézmények forgalmát és működését. Erre tekintettel a munkacsoport felállítását elengedhetetlen lépésnek tartjuk, mely alapján megalapozott, a város működését legjobban segítő döntés születhet” – szögezte le a Fidesz-frakció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.