Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 05. 07:47, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tartalékosan is pontot mentettek sakkozóink

Tartalékosan is pontot mentettek sakkozóink

Vasárnap folytatódott az NB II-es sakkbajnokság: az Esztergomi Sakk Club Budapesten a III. kerületben a HASE Dobák Sándor SE (Honvéd II.) ellenfele volt.

Nem jó előjelekkel készült városi egyesületünk, többen betegséggel küzdöttek. Szabó Lajos a 3. és Szabó Mátyás Pál a 8. táblás nem épült fel hétvégére, így négy ifjúsági játékos is lehetőséget kapott, akik jól helyt álltak, hiszen három pontot szereztek.

A mérkőzés izgalmasan alakult. Kovács Géza a 3. és Kiss László a 2. táblán taktikai döntetlenben egyezett meg ellenfelével az első órában, így 1-1-el kezdődött a mérkőzés. Ónodi Sándor vesztett a 8. táblán, amit kiegyenlített a 11.-en Marosvári Gergő, Balonyi Roland a 6-oson döntetlenezett, így 2,5-2,5 volt három órai játék után az állás. Pásztor-Turák Péter nyert a 12-esen, de vesztesen állt fel a 6-oson Pálinkás Bálint majd Szabó Pál a 4.-en, így 4,5-3,5-re vezetett négy óra mérkőzés idő után a hazai csapat. Pétervári Szabolcs a 9. táblán könnyen nyerhető partiját elrontotta, így egyenlítés helyett, már 5,5-3,5-re vesztésre álltunk. Fekete László a 10-es táblán nyerően kombinált, Ádám Olga az ötösön gyalog előnyét nem tudta érvényesíteni, kénytelen volt remiben megegyezni, így még mindig 6-5-re vezetett a rivális. A csapat döntetlenért Szabó Márton Mihálynak az 1. táblán nyerni kellett nemzetközi mester ellenfele ellen, amit Marci szépen megoldott a hatodik órában, így alakult ki a 6-6-os döntetlen.

Az Esztergomi Sakk Club két fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen áll, jó pozícióban várja március 25-én Esztergomba a harmadik helyen álló Géniusz-Tata-Naszály csapatát megyei rangadóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.