Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 03. 16:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Tartsd bent a meleget ősszel is - Energiatakarékos nyílászáró csere

Tartsd bent a meleget ősszel is - Energiatakarékos nyílászáró csere

Az nyílászáró csere gyakran történik az őszi hónapokban, ugyanis mindenki igyekszik otthonát minél inkább felkészíteni a téli hónapokra kétrétegű vagy háromrétegű üvegű ablakokra váltással.

Sokszor előfordul viszont, hogy már ősszel be kell kapcsolni a fűtést a kinti hidegnek köszönhetően. Hogyan lehet az őszi hideg hónapokban is energiatakarékosan végrehajtani a nyílászáró cserét, illetve mit jelent a két- és háromrétegű üveg?

Nyílászáró csere ősszel

Az őszi hideg hónapokban nehézséget okozhat a nyílászáró csere, ugyanis egy-egy ablak cseréje során kihűlhet a lakás. Ilyenkor rengeteg energiát kell felhasználnunk ahhoz, hogy otthonunkban újra kellemes meleg legyen. Hogyan lehet ezt orvosolni?

Szakembereink megoldása a hideg hónapokban történő nyílászáró csere problémájára az, hogy helyiségről helyiségre, ablakról ablakra haladnak. Így a nyílászáró csere folyamata jóval lassabb a szokásosnál, viszont a munkálatok közben kevésbé hűl ki otthonod. Amennyiben ezt a megoldást szeretnéd alkalmazni, fordulj hozzánk bátran!

Nyílászáró csere - kétrétegű üveg

A kétrétegű üveg mára már kötelező eleme az újépítésű otthonoknak. Mit is jelent az, hogy kétrétegű üveg és miért érdemes nyílászáró csere során egyből már ezzel a választási lehetőséggel indulni?

A kétrétegű üveg - nevéből adódóan - két üveglapból tevődik össze. A két üveglap között argon nemesgáz réteg található, amely tovább növeli az ablak hőszigetelő hatását. Az argongáz réteg általában jóval vastagabb, mint a két üveglap.

Az üvegfelületen jelentkező hőveszteség mérésére szolgáló “Ug” érték a kétrétegű üveggel ellátott ablakok esetében 1.0 Kw/m2. Általánosságban minél kisebb ez az érték, annál jobb az üveg hőszigetelése.

Nyílászáró csere - háromrétegű üveg

A háromrétegű üveg csupán a rétegrendben különbözik a kétrétegű üvegtől. A kétrétegű üveghez hasonlóan három darab, 4 mm-es üveglapból áll össze, amelyek a szelepmentesen töltött argon nemesgáz réteget zárják közre. Ezzel a megoldással már közel 30%-os energiamegtakarítást érhet el a csekély felár ellenében.

Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint a 0.7-es “Ug” érték. Így nyílászáró csere esetén javasolt ablakaidat kétrétegű helyett háromrétegű üveggel kérni, ugyanis ez a választás hosszútávon kifizetődő.

Az őszi nyílászáró csere tehát megoldható minimális energiaveszteséggel is a hideg kinti idő ellenére is. Készülj fel a hideg hónapokra kétrétegű üveg vagy háromrétegű üveg felhasználásával készült ablakokkal, ugyanis kitűnő hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően igazán energia- és pénztakarékos megoldást nyújtanak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.