Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 03. 16:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Tartsd bent a meleget ősszel is - Energiatakarékos nyílászáró csere

Tartsd bent a meleget ősszel is - Energiatakarékos nyílászáró csere

Az nyílászáró csere gyakran történik az őszi hónapokban, ugyanis mindenki igyekszik otthonát minél inkább felkészíteni a téli hónapokra kétrétegű vagy háromrétegű üvegű ablakokra váltással.

Sokszor előfordul viszont, hogy már ősszel be kell kapcsolni a fűtést a kinti hidegnek köszönhetően. Hogyan lehet az őszi hideg hónapokban is energiatakarékosan végrehajtani a nyílászáró cserét, illetve mit jelent a két- és háromrétegű üveg?

Nyílászáró csere ősszel

Az őszi hideg hónapokban nehézséget okozhat a nyílászáró csere, ugyanis egy-egy ablak cseréje során kihűlhet a lakás. Ilyenkor rengeteg energiát kell felhasználnunk ahhoz, hogy otthonunkban újra kellemes meleg legyen. Hogyan lehet ezt orvosolni?

Szakembereink megoldása a hideg hónapokban történő nyílászáró csere problémájára az, hogy helyiségről helyiségre, ablakról ablakra haladnak. Így a nyílászáró csere folyamata jóval lassabb a szokásosnál, viszont a munkálatok közben kevésbé hűl ki otthonod. Amennyiben ezt a megoldást szeretnéd alkalmazni, fordulj hozzánk bátran!

Nyílászáró csere - kétrétegű üveg

A kétrétegű üveg mára már kötelező eleme az újépítésű otthonoknak. Mit is jelent az, hogy kétrétegű üveg és miért érdemes nyílászáró csere során egyből már ezzel a választási lehetőséggel indulni?

A kétrétegű üveg - nevéből adódóan - két üveglapból tevődik össze. A két üveglap között argon nemesgáz réteg található, amely tovább növeli az ablak hőszigetelő hatását. Az argongáz réteg általában jóval vastagabb, mint a két üveglap.

Az üvegfelületen jelentkező hőveszteség mérésére szolgáló “Ug” érték a kétrétegű üveggel ellátott ablakok esetében 1.0 Kw/m2. Általánosságban minél kisebb ez az érték, annál jobb az üveg hőszigetelése.

Nyílászáró csere - háromrétegű üveg

A háromrétegű üveg csupán a rétegrendben különbözik a kétrétegű üvegtől. A kétrétegű üveghez hasonlóan három darab, 4 mm-es üveglapból áll össze, amelyek a szelepmentesen töltött argon nemesgáz réteget zárják közre. Ezzel a megoldással már közel 30%-os energiamegtakarítást érhet el a csekély felár ellenében.

Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint a 0.7-es “Ug” érték. Így nyílászáró csere esetén javasolt ablakaidat kétrétegű helyett háromrétegű üveggel kérni, ugyanis ez a választás hosszútávon kifizetődő.

Az őszi nyílászáró csere tehát megoldható minimális energiaveszteséggel is a hideg kinti idő ellenére is. Készülj fel a hideg hónapokra kétrétegű üveg vagy háromrétegű üveg felhasználásával készült ablakokkal, ugyanis kitűnő hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően igazán energia- és pénztakarékos megoldást nyújtanak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:17, szombat | PR

A kompresszorvásárlás szakmai támogatója: BTK Kft.

Bár a kompresszorok egyszerű szerkezeteknek tűnnek, beszerzésük megfontolt döntést kíván. Ebben nyújthatnak segítséget a terület szakértői, ám még jobb, ha a támogatás nem csak ebben merül ki.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. December 01. 15:23, szerda | PR

Nagycsaládos, kisbabás vendégség - így szervezd meg tökéletesen

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.