Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 11. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: ITE

Tavaszi smink trendek 2015

Tavaszi smink trendek 2015

Itt a tavasz, és ilyenkor nem csak a természet újul meg, hanem mi is megújulásra várunk. Összefoglaltuk, hogy 2015-ben mik a legújabb smink-trendek.

A 2015-ös év a smink terén is a természetességről szól. Hol vannak már az extrém trendek és sminkek! Az idei évben a fő cél a természetességen van, azon, hogy a sminknek a természetes szépséget kell kiemelnie. Az a jó smink, ami erre alapoz, és akár a hétköznapokon is hordható, és nem tér el lényegesen természetes külsőnktől.

A sminknél alapszabály, hogy az arcon csak egyetlen elem lehet igazán hangsúlyos, a többinek ezt kell kiegészítenie. Ideális esetben célszerű a szemet hangsúlyozni, erre a legjobb eszköz a szempillaspirál, amely minden nő piperekészletének alapdarabja.

A szem sminkelésénél az idei év trendje, a szempillák kihangsúlyozása. A színek terén törekedjünk a natúr hatású színekre. Ideális választás lehet a levendula, amely nem harsány, de ugyanakkor feltűnő, és az egyik legnépszerűbb szín napjainkban, és nem csak a sminkelés területén. Elegáns, finom és természetes egyszerre. Az idei év a hatvanas-hetvenes éveket hozza vissza. Minimál smink, a szemek hangsúlyozásával.

Mivel tavasszal az UV sugárzás megerősödik, ezért gondoskodni kell a bőr megfelelő védelméről is. Ehhez nyújtanak segítséget a színezett hidratálók, amelyek védik a bőrt, de ugyanakkor egy alap egyenletes színt is adnak, így megőrzik a bőr természetességét is.

Ahogy a levendula, az idei év sztárszíne, úgy a hagyományos rózsaszín is igen népszerű maradt. Egyrészt jól illeszkedik a tavaszi évszakhoz, másrészt jól kiemeli az arc szépségét, és egyfajta vitalitás kölcsönöz neki. A rózsaszín jól használható szájfénynek is, de rúzs helyett használjunk inkább szájfényt, az kevésbé intenzív, és jól illeszkedik a természetesség idei követelményéhez.

A természetesség mellett az idei év egyik különleges trendje a kettősség. A Christian Dior kollekciója a visszafogott pasztellszínek és az élénk, ragyogó tónusok kettőségét hirdeti és népszerűsíti. A Chanel a visszafogottság mellett teszi le a voksát, a bronz és a rózsaszín kettőségére szavaz.

Az Avon oldala a smink területén kiemelkedik vetélytársai közül, mert jól használható, és rengeteg információval segíti a felhasználókat. Az Avon sminkmesterei Nicholas K. a „Szaharai sivatag” bronz és natúr színeit ajánlja, erős szemhangsúlyozás mellett. Dennis Basso sminkje a „könnyed románc” elnevezést kapta, és nevéhez illően a barackos tavaszi árnyalatok dominálnak benne.

A fiatalok körében a visszafogottság nem jellemző, és ez a sminkben is kifejezésre jut a Givenchy kollekciója a fiataloknak a cukorkaszíneket ajánlja. A sárga, vagy épen rózsaszín körömlakott, a színes, lila, vagy éppen zöld szempillaspirált. Ezek egyszerre tükrözik a fiatalságot és a tavasz színeit.

Címkék: smink

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.