Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Március 02. 08:50, szombat | Helyi
Forrás: MTI / fotó: lvp

Teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között

Teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között

Szlovák-magyar együttműködéssel, napi hetven kamiont szállítani képes teherkompjárat létesülhet Esztergom és Párkány között - erről fogadott el elvi hozzájárulást az esztergomi képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

Az vitával tarkitott ülésen Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára elmondta a képviselőknek, hogy a Megyeri-hídtól Vámosszabadiig nincs olyan híd a Dunán, amely lehetővé tenné a legnagyobb kamionok áthajtását.

A minisztérium felmérései szerint a komp hiánypótló beruházás lenne, melyet a Dunakanyar térségének gazdasági igényei tesznek indokolttá.

Völner Pál elmondta, hogy az Európai Területi Együttműködés Program keretén belül szabadultak fel források, amelyekre pályázni lehet. Magyar részről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyújt be pályázatot a beruházásra, amelynek működését legalább öt évig biztosítani kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT