Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: Irány Esztergom

Tekerj és irány Esztergom!

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

Az Irány EsztergomTurisztikai Tájékoztató Központ közösségi oldalán hívta fel a figyelmet egy nemrég átadott kerékpáros pihenőre és a SacraVelo kerékpáros hálózatra. A tavasz beköszöntével egyre többen kelnek útra és sokan közülük az aktívabb kirándulási formákat választják.

A Dunakanyar fővárosa hétvégenként is ideális célpontja lehet a bicikliseknek. Az esztergomi kerékpárúton végig a Duna-part mellett haladva csodálhatjuk a természet tavaszi ébredését, de a Várhegyre is érdemes feltekerni, ahol a Sötétkapu előtt szintén egy komfortos pihenőhelyet találunk.

A Duna térségében felfedezésre váró szakrális helyekről, templomokról és kastélyokról www.sacravelo.eu honlapon vagy a SacraVelo mobilalkalmazással tájékozódhatunk. Komárom-Esztergom megyében több településen is keresztül halad a SacraVelo és konkrét túra ajánlatok közül is lehet választani.

Fotó: Irány Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.