Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2015. Július 03. 11:35, péntek | Helyi
Forrás: MTI - fotó: NIF

Teljes öröm Ürömnél - hamarosan a vonat is végig jár

Teljes öröm Ürömnél - hamarosan a vonat is végig jár

Hivatalosan is átadták az ürömi körforgalmat pénteken. Ezzel teljesen megszűnt a 10-es út egyik legkritikusabb pontja. Augusztus végén az esztergomi vonat is teljes szakaszon jár majd.

Az Ürömi és a Bécsi út kereszteződésében gyakori torlódást okozó lámpás kereszteződést a Strabag három hónap alatt átépítette, ezzel felgyorsult a környék közlekedése - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

Hozzátette: augusztus végén megindul a forgalom Pilisvörösvár és Budapest között az új, kétvágányú vasútvonalon, amelyen új megálló létesül Ürömnél, autó és kerékpár parkolóval.
A felújítás alatt álló Budapest-Esztergom vasútvonalon több helyen lesz a vasútállomások mellett autó és kerékpár parkoló, hogy ezzel is a vasút felé irányítsák az utazókat. A teljes vonal a jövő év végére készül el, de a kapcsolódó közúti fejlesztések már 2016 elejére megvalósulnak. Uniós támogatással a 2014-2020 közötti költségvetési időszakban több hasonló elővárosi projekt javítja majd a közlekedést.

Az esztergomi vasútvonal komplex felújításának a költségvetése 44 milliárd forint, amelynek 85 százaléka az uniós támogatás - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A körforgalom átépítése 700 millió forintba került.

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT