Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Április 24. 08:17, szerda | Sport
Forrás: InfoVárosos | -Hajósi Miklós-

Temesvári Örömautózás

Temesvári Örömautózás

Szép eredménnyel zárult a Timis Rally a Bakó Rally Team számára, bár az első napon kiállni kényszerültek, de a végén mégis megnyerték a kategóriát.

Az Egerben történt kiesés után, a csapat úgy döntött, hogy hamar ki kell autóznunk a rossz hangulatot magunkból. Ezért még vasárnap a verseny végén felvettük a kapcsolatot a Román OB futam szervezőivel és a kinti csapatunkkal ahol már tavaly is versenyeztünk.
Nem kellett sokat kérni őket, hogy rajthoz tudunk e állni, a szerdán kezdődő futamon, ugyanis már hétfőn rajta voltunk a nevezési listán, és megvolt a rajtszámunk a kinti papírjaink, ami szükséges az induláshoz. A Román szervezők és a versenyzői összekötő csak dicséretet kaphatnak tőlünk, hiszen mindent megszerveztek részünkre, hogy ott tudjunk lenni a versenyükön.
Így történt, hogy szerda reggel már az itinert vettük fel a Lugoj-i versenyirodán, ahol megkaptuk a kötelező matricánkat, és a licenszeinket is.
A pályák nem voltak ismeretlenek számunkra, hiszen tavaly már versenyeztünk rajtuk, igaz volt 2 új gyors, de azok felírása sem okozott nagy gondot, hiszen egymás után 2 km összekötő szakasszal követték egymást.
Csütörtökön az átvételek rugalmasan zajlottak, hiszen mi választottuk az időpontot mikor szeretnénk sorra kerülni.
Pénteken reggel került sor a tesztre, ahol egy gyors szakaszon lehetett beállítani az autót a helyi pályákra, amik szinte autópálya minőségűek voltak.
Itt kell megjegyeznünk, hogy a majdnem egy hét kint tartózkodásunk alatt nem találkoztunk annyi gödörrel, kátyúval, mint Debrecen belvárosában 1 km alatt!
Péntek délután indult az első nap 8 szakasszal, melynek az utolsó része egy városi pálya volt.
Egy elektromos probléma( csatlakozó ) miatt, sajnos mi búcsúzni kényszerültünk a küzdelmekből a 2. gyorsasági rajtjában ahol az autó leállt, és nem akart beindulni. Mivel csak tolással tudtuk elhagyni a rajt helyét, így kizárásra kerültünk a versenyből.
A kizárásunkat rögzítő vezető sportbíró, még a helyszínen egy telefonálás után, bejegyezte a Super Rally igényünket is, így a szervizparkba visszatérve és a csatlakozó kijavítása után még a mezőny beérkezése előtt biztos volt, hogy rajthoz állunk szombaton, és értékelnek is minket a kategóriában.
A Román versenyző barátainktól tudtuk meg, hogy este már az interneten rajta volt a másnapi rajtlista, ahol nem a mezőny végére, hanem rendesen az erőviszonyoknak megfelelően soroltak be minket.
Szombaton így talán még nagyobb kedvvel vágtunk neki a 6 szakasznak, aminek az utolsó pályája szintén egy városi gyors volt, csak ez már Temesváron.
A szombati nap remek volt számunkra, hiszen a kétkerekesek között volt olyan gyors ahol 2. időt is tudtunk autózni, és 45 induló közül az abszolút 15. helyen végeztünk.

A Temesvári verseny után hazatérve megkezdtük a felkészülést a Miskolc rallyra, ahol szeretnénk ezt a remek formánkat hozni, és végre felszabadultan magunknak tudjunk autózni, a jó eredményt tartva a szemünk előtt!

Címkék: Bakó Rally, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.