Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 23. 17:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Térdműtét magánkórházakban: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Térdműtét magánkórházakban: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Az állami egészségügyi rendszer működéséről, az ott feltorlódott várólistákról minden korábbinál többet hallani az elmúlt években.

A pandémia felborított mindent, amit eddig a világról hittünk, és ez az egészségügyi ellátásra is igaz sajnos.Nem véletlen, hogy egyre többen igénylik a magánegészségügy kínálta lehetőségeket, pláne akkor, ha térdműtétről van szó.

A térd kopásos megbetegedése folyamatos fájdalommal jár, jelentősen megnehezíti a mindennapokat. Az ilyenkor időben elvégzett műtét igazi fellélegzés lehet a páciensek számára. De mire lehet számítani akkor, ha magánellátás keretein belül szeretnénk intézni a dolgot? Az aktuális árakról könnyen tájékozódhat a www.dunamedicalcenter.org weboldalon.

A térdműtétek egyébként az ortopédia területéhez tartoznak, mely a tartó- és mozgásszervi problémákkal foglalkozik. A traumatológiai esetek nem ritkán sebészeti beavatkozást igényelnek. A műtétek során a legmodernebb technikákat alkalmazzák, ezzel meggyorsítva a felépülés időszakát. Már a vizsgálatok esetében is egészen apró eszközök kerülnek bevetésre. Az artroszkópia során az ízület belső részei térképezhetőek fel egy apró kamera segítségével. Az ízületi tükrözés a szakadások, porckárosodások kivizsgálásakor tesz hasznos szolgálatot.

A térdműtét során implantátum kerül beültetésre, mely pótolja a sérült ízületi felszínt, vagy szükség szerint a teljes ízületet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a műtét jellegétől függően akár már egy hét után végezhető néhány feladat, de a nagyobb műtéteknél legalább 1 hónap pihenés javasolt. A fájdalom kezdetben teljesen természetesnek számít. Bár ezek a beavatkozások kifejezetten a fájdalommentességet célozzák, de a műtéti beavatkozásnak nyilvánvalóan megvan a maga gyógyulási ideje. Utána viszont az orvos utasításainak betartása mellett, a megfelelő gyógytorna és segédeszközök alkalmazása után egy jelentősen jobb életminőség érhető el.

A magánegészségügy keretein belül elérhető az a fájdalommentesség, melyre egyébként akár hosszú hónapokat kellene várni. A minőségi élet alapfeltétele a fájdalommentesség. Az idő múlásával azonban számos olyan állapot kialakulhat, amely fájdalommal társul. Felejtse el az ilyen problémákat, és bízza profikra, várakozás és idegeskedés nélkül a vizsgálatokat, a diagnózis felállítását, és a szükséges ellátást, beavatkozást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.