Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Május 29. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: MTI/ fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Természetvédelmi major alakul a Strázsa-hegyen

Természetvédelmi major alakul a Strázsa-hegyen

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 247 millió forint pályázati támogatást nyert el, hogy székhelyén, az esztergomi Strázsa-hegyen természetvédelmi majort alakíthasson ki 2015 végéig.

A támogatást, melyet a honlapján jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), a Strázsa-hegyi gyepek természetvédelmi kezeléséhez és az állatállomány tartását szolgáló létesítmények építéséhez nyerte el a szervezet.

A projekt célja a természeti értékek bemutatása, a NATURA 2000 kijelölés alapjául szolgáló közösségi jelentőségű fajok és élőhelytípusok megőrzése és a fenntartó gazdálkodás feltételeinek biztosítása. A fejlesztés része a terület rekultivációja, illetve juhhodályt és szarvasmarha téli karámot alakítanak ki.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park a közelmúltban hirdetett pályázatot, amelyben védjegyet adományoznak azoknak a feldolgozott gyümölcstermékeknek, amelyek működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. A védjegy elnyerésére május 31-ig lehet pályázni.

Az 1997-ben alapított Duna-Ipoly Nemzeti Park Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike, a fővárostól északra 60 ezer hektárnyi területen, a Pilis és a Börzsöny hegység nagyobb részén, a Duna és az Ipoly folyók között helyezkedik el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN