Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 29. 15:03, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Termesztette és fogyasztotta is a füvet – vád előtt a dömösi kábszeres

Termesztette és fogyasztotta is a füvet – vád előtt a dömösi kábszeres

Kábítószeres kiskertet találtak a kisházban az esztergomi rendőrök egy dömösi férfinél még tavaly ősszel. Akkor kiderült, hogy a gyanúsított nemcsak termesztette, de fogyasztotta is a füvet.

A dömösi körzeti megbízott fogta el a 29 éves K. Ferencet 2013. október 30-án, miután megtudta, a férfi marihuánát termeszt háza egyik szobájában. A gyanúsítottnál tartott házkutatáson a rendőrök megtalálták a beltéri füves kertet. A cserepekben már nem volt növény, azt K. Ferenc leszüretelte és zsákba tette. A „szárítóhelyiségben” is lógott két száraz növény, melyek még feldolgozásra vártak. Ezeket mind lefoglalták a nyomozók. A férfit a rendőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Gyanúsítotti kihallgatásán K. Ferenc elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy 10 éve fogyasztó, elfogása napján is szívott az általa termesztett fűből sodort cigarettából. A 29 éves gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrség az ügyben a büntetőeljárást befejezte és április 28-án vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Kapcsolódó cikk:
Füveskert a kisházban – dömösi drogtermesztő bukott le - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.