Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2019. Április 30. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Terrorista sejtet lepleztek le Moszkva régiójában

Terrorista sejtet lepleztek le Moszkva régiójában

Az Iszlám Állam terrorszervezet héttagú titkos sejtjét leplezték le Moszkva megyében - közölte hétfőn az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata.

A kommüniké szerint a külföldről irányított sejt, amelyet 2016 novemberében hoztak létre, toborzással foglalkozott és a rendvédelmi szervek munkatársai elleni támadásokra uszított. A csoport tagjainál házkutatást tartottak és fegyvert, kommunikációs eszközöket, valamint tiltott irodalmat foglaltak le tőlük.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában hétfőn újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy eddig mintegy 50 ország és egy tucatnyi nemzetközi szervezet csatlakozott rá az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) terrorista-nyilvántartására, de egyetlen jelentős nyugati ország sincsen közöttük.

Lavrov aggodalmának adott hangot amiatt, hogy elsősorban a nyugati országok között semmi visszhangja sincs annak a kezdeményezésének, amelyet 2015-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök tett arról, hogy globális terrorellenes frontot kellene létrehozni az ENSZ égisze alatt.

Az orosz elnök azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy kettős mércét alkalmaz a terrorizmus elleni küzdelemben, rámutatva, hogy miközben az Egyesült Államok Guantánamón anélkül tartott fogva embereket, hogy hivatalosan vádat emelt volna ellenük terrorizmus címén, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) pedig titkos börtönöket üzemetetett NATO-országok területén, addig Washington ma azzal fenyegetőzik, hogy szabadon bocsátja a Szíriában, az Eufrátesz keleti partján elfogott, nyugati állampolgárságú terroristákat, ha európai szövetségeseik nem fogadják vissza őket.

Lavrov úgy vélekedett, hogy a terroristák szabadon bocsátása "szörnyű bűncselekmény" lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 09:28, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 548,8 millió, a halálos áldozatoké 6,338 millió a világon

A világon 548 825 955 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 338 515 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Július 02. 18:08, szombat | Külföld

Felvásárolja az országban megtermelt összes búzát Szlovénia

Szlovénia az állami árutartalékok intézeten keresztül felvásárolja az országban megtermelt össze búzát, továbbá 22 millió euró értékben támogatást nyújt a gazdálkodóknak

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,