Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2020. Május 01. 12:39, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Térségünkből is többeket tesztelnek majd koronavírusra

Térségünkből is többeket tesztelnek majd koronavírusra

Bajna, Bajót, Csolnok, Dorog, Epöl, Esztergom, Lábatlan, Nyergesújfalu, Tokodaltáró és Úny lakosai közül többen is felkerülhetnek a vizsgálandók listájára.

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző – jelentette be az SE rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője. Az országos tesztelés eredményét várhatóan május végén hozzák nyilvánosságra
A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjunk a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról.

Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán azt kéri, hogy akit felkeresnek, vegyen részt a tesztelésen.

„Nem kockázatos és nem jár fájdalommal. A kutatás segít megismerni az ország átfertőzöttségét, ezáltal nagyban segíti azt, hogy a szakemberek hatékony intézkedéseket dolgozhassanak ki. A vizsgálat önkéntes, de a statisztikai hivatal segítségével jelölik ki a lehetséges résztvevőket – ez a garancia arra, hogy a kutatási eredmény pontos legyen, az ország valós állapotát mutassa. Bejelentkezni tehát nem lehet rá, a szakemberek keresik fel az embereket” – fejtette ki.

A térségünkből Bajna, Bajót, Csolnok, Dorog, Epöl, Esztergom, Lábatlan, Nyergesújfalu, Tokodaltáró és Úny kerültek a vizsgálandó helyek listájára.

Korábbi cikkek:

Elhunyt 11 újabb beteg, tovább nőtt megyénkben is a koronavírus-fertőzöttek száma

Korlátozásokat vezetett be Esztergom a hosszú hétvégére is

Tilos a Kerek-tónál tartózkodni!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.