Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2021. Június 14. 06:40, hétfő | Helyi
Forrás: Duna Múzeum

Testek, fények, dimenziók

Testek, fények, dimenziók

2021. június 25-én különleges hangulatú kiállítás nyílik a Duna Múzeum Európai Közép Galériában.

Hosszú szünet után végre újra elindult az élet a Duna Múzeumban is, és a sok virtuális kiállítás után élő, valós tárlattal jelentkezik az intézmény, mégpedig Sebestyén Sára fotóművész, Botos Péter üvegművész és Wolsky András festőművész geometry_positive közös kiállításával.

A kiállítást Szőllősi Nagy András nyitja meg, akinek néhány gondolatát idézzük a három művész közös projektje kapcsán.

"Három művész, három szemlélet, három dimenzió.

Sebestyén Sára fotóművész, Botos Péter üvegművész, Wolsky András festőművész.
A három alkotónak egy tőről fakad az alkotói szemlélete, beskatulyázandó: a konkrét-geometrikus formanyelvet használják. Van azonban művészetükben még egy rokon szál, ez pedig az esetleges véletlenszerűség, ami hármuknál három különböző síkon jelenik meg.


A véletlen a legprimérebb módon Wolsky alkotói folyamatában van jelen, munkáit generált véletlen segítségével hozza létre. Sebestyén Sára alkotómódszere „ready-made” jelleggel, talált fény-árnyék-felület-tér szituációkat rögzít szuperpozíciót kereső kamerájával. Botos viszont az optikai precizitású üvegobjektjei elkészültekor csodálkozik rá kristályfelületei nézőponttól függő konstellációira, új tereire, s ha a direkt fényt is felhasználja objektjei installálásához.


Ha egy mondatban szeretnénk a három művész három síkon történő kapcsolódását leírni, akkor az így szólna:
Botos kristályszerű üvegfelületein Wolsky optikailag új konstellációkban megtörő véletlenszerűen létrehozott sávjait Sebestyén Sára talált helyzetként, szuperpozícióba helyezett kamerájával rögzíti."

Fotók: Duna Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.