Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 16. 11:57, hétfő | Helyi
Forrás: Esztergomi Polgárőr Egyesület/ A Nagy Várostakarítók

Teszedd! Országos szemétgyűjtési akció Esztergomban

Teszedd!  Országos szemétgyűjtési akció Esztergomban

Harmadszor csatlakozott Esztergom is a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciónaphoz szombaton. A városból az Esztergomi Polgárőr Egyesület és a Nagy Várostakarítók regisztráltak hivatalosan az eseményre.

A mostani önkéntes akcióhoz Esztergomban a mostoha időjárásnak „köszönhetően” a szokásosnál kevesebben csatlakoztak, de mivel az ország többi városához képest nálunk szinte havonta szerveznek a Nagy Várostakarítók szemét- és avargyűjtéssel, valamint fűvágással kapcsolatos akciókat, így mindenképpen sikeresnek ítélték a résztvevők a szombati takarítást. Összesen tizen takarították ezúttal a Csalamádé temető egy részét, valamint a főutcát. Az Eszköz Kft. végül 15 zsák szemetet szállított el a deponáló pontról.

Teszedd!  Országos szemétgyűjtési akció Esztergomban

A Teszedd! célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, akik tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, hogy eltűnjenek a gazdátlan, illegálisan lerakott szemétkupacok.

Teszedd!  Országos szemétgyűjtési akció Esztergomban

A lassan márkanévvé váló TeSzedd! az ország legnagyobb és legsikeresebb civil szemétgyűjtési akciója lett, melynek során közvetlen lakókörnyezetünket tisztítjuk meg az illegálisan lerakott szeméttől, közös erővel, önkéntesen. Ezen a napon a TeSzedd! szemléletformáló erejére kívánták felhívni a figyelmet az esztergomi résztvevők is. Egyetlen nap alatt nem lehet Magyarországot kitakarítani, megtisztítani az illegálisan lerakott szeméttől, ezért nagyon fontos a tudatosság és az, hogy soha ne dobjuk el a szemetet se az utcán, se a település határában lévő zöldövezetben, hanem mindig vigyük a megfelelő gyűjtőhelyre.

Esztergomi Polgárőr Egyesület
A Nagy Várostakarítók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.