Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 01. 12:35, szombat | Külföld
Forrás: Roadster

Teszt és karantén nélkül utazhatunk át Szlovákián

Teszt és karantén nélkül utazhatunk át Szlovákián

Hétfőtől harminc helyett száz kilométerről is lehet ingázni Szlovákiába a szomszédos országokból, továbbá enyhítettek az országon való átutazás feltételein is.

Újabb enyhítés az is, hogy nem kell karanténba vonulnia április 26-tól azoknak, akik Szlovákiában, a határtól száz kilométeren belül dolgoznak, illetve akiknek a szlovák határtól számított száz kilométeren belül van átmeneti vagy állandó tartózkodási helye a szomszédos országban. Fel kell mutatniuk azonban egy hét napnál nem régebbi, negatív Covid-tesztet a határellenőrzésnél.Emellett nem kell karanténba vonulniuk és tesztet felmutatniuk azoknak az uniós állampolgároknak és családtagjaiknak sem, akik Szlovákia területén keresztül egy másik uniós tagállamba utaznak.

Azokra a szlovák állampolgárokra sem vár karantén, akik valamelyik szomszédos országban, a határátkelő száz kilométeres körzetében élnek, ám negatív teszttel nekik is kell rendelkezniük.

“A Szlovákia területén állandó vagy ideiglenes lakhelyre bejegyzett, és a szomszédos állam területén dolgozó ingázókra vonatkozó feltételek nem változnak” – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 14:08, csütörtök | Külföld

Kétezer alatt a napi új fertőzések száma Csehországban

Kétezer alá csökkent az új igazolt fertőzések napi száma Csehországban, egyúttal folyamatosan emelkedik a koronavírus elleni vakcinával beoltottak napi száma

2021. Május 06. 10:53, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 155 millió, a halálos áldozatoké 3,24 millió a világon

A világon 155 203 522 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 241 853, a gyógyultaké pedig 91 629 239 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint.

2021. Május 06. 08:00, csütörtök | Külföld

Új oltási rendszerrel gyorsítanák fel a kampányt Szlovéniában

Új rendszert tesztelnek Szlovéniában, hogy felgyorsítsák az oltási kampányt az országban - jelentette be szerdán Jelko Kacin, a szlovén nemzeti oltási program koordinátora, jelezve:

2021. Május 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Egy férfi a nyílt utcán felgyújtotta a feleségét Franciaországban

Életét vesztette egy 31 éves nő, három gyerek anyja, miután a férje élve felgyújtotta a nyílt utcán a délnyugat-franciaországi Bordeaux-hoz közeli Mérignacban - közölték szerdán rendőrségi források.