Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Szeptember 03. 15:01, hétfő | Helyi
Forrás: Fidesz-KDNP Frakció

Tétényi Éva mondjon le! – Fidesz-KDNP sajtóközlemény

Tétényi Éva mondjon le! – Fidesz-KDNP sajtóközlemény

Nem újabb adósságrendezésre, hanem Tétényi Éva lemondására van szüksége Esztergomnak, állítja az esztergomi Fidesz-KDNP frakció. (Sajtóközlemény)

Esztergom számára nem egy újabb adósságrendezés nyújt megoldást afennálló gondok kiküszöbölésére. Még akkor sem, ha Tétényi Évapolgármester, csak és kizárólag ebben látja a kiutat abból a gazdaságihelyzetből, amelybe a 2010-ben felelőtlenül megindított adósságrendezéssel taszította Esztergomot.

Tétényi számára a jelek szerint semmiféle más megoldás nem létezik, mint az egymás utáni adósságrendezési eljárások elindítása. Ahogy az a2012. augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen egyértelműen kiderült: még akkor is, ha semmiféle kiküszöbölhetetlen oka sincs erre.

Mint ismeretes, a polgármester asszony határozati javaslatot nyújtottbe a testület elé, melyben kéri az adósságrendezési eljárás újbólielindítását, egy konkrét - 90 napon túli - tartozás miatt.

Tétényi Éva az említett, a Reneszánsz Zrt.-vel szembeni tartozásra hivatkozva - miszerint az elérte a 90 napot meghaladó fizetésikötelezettséget - jelentette ki, hogy egy újabb adósságrendezésieljárás elkerülhetetlen, valamint azt állította, hogy ő mindent elkövetett a helyzet megoldására.

Tétényi Éva állításairól azonban a testületi ülésen kiderültek, hogy hamisak. A polgármester asszony eljárása a hitelező Reneszánsz Zrt.-tis megdöbbentette, mivel elmondásuk szerint többször jelezték neki arészletfizetés elfogadására való hajlandóságukat. Tétényi Éva azonbanezzel nem volt hajlandó foglalkozni. A Reneszánsz Zrt. ennek ellenére frakciónkkal egyeztetve hajlandó volt a fennálló ok megszüntetésére,vagyis a fizetési meghagyását visszavonta és felvetette arészletfizetés feltételeire vonatkozó tárgyalások megindításának
lehetőségét.

A fentiekből egyértelműen kiderül, Tétényi Éva számára kizárólag sajátpolitikai ambíciói számítanak és nem érdekli őt a város gazdaságihelyzete és a város lakóinak sorsa!

Manapság egy esztergominak sem kell bemutatni, hogy milyenkövetkezményekkel járt a 2010 novemberében elindított adósságrendezés, elég csak az elmaradt segélyekre, szociális juttatásokra, közmunkaprogramra gondolni, vagy a megnyert, de le nem hívható pályázati
összegekre, (utóbbi Esztergom esetében több száz milliós összegre becsülhető), vagy arra a számos munkahelyre, ami megszűnt emiatt.

Városunk polgármestere folyamatosan bizonyítja a város vezetésére valóalkalmatlanságát. Tétényi számára a valós munkavégzésnél fontosabbnaktűnik folyamatos szereplési kényszerének kiélése, ezért frakciónkfelszólítja őt, hogy a város működésének érdekében mondjon lepolgármesteri megbízatásáról!

A hivatkozott képviselő-testületi ülésről készült videó.

Az említett napirend a 45. percnél kezdődik és a felvételen 1 óra 17 perc környékén szavaznak arról, hogy Zoltai Dániel beszélhessen.Felszólalása és az utána elhangzó polgármesteri riposzt önmagáértbeszél.

Fidesz-KDNP Frakció
Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.