Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 05. 09:27, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Tetőjavítás helyett bontottak a csalók Esztergomban, majd jóval több pénzt követeltek

Tetőjavítás helyett bontottak a csalók Esztergomban, majd jóval több pénzt követeltek

Az Esztergomi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 39 és egy 20 éves pilisi lakos ellen.

A gyanúsítottak április 25-én 16 óra körül megjelentek a sértett esztergomi lakcímén, ahol szóban megállapodtak a sértettel, hogy családi házának tetőjavítási munkálatait a kialkudott árban elvégzik. A tettesek április 26-án 9 óra 30 perckor a javítási munkálatok helyett a sértett családi házának tetőszerkezetét kezdték el megbontani abból a célból, hogy a szóban meg nem állapodott további munkálatok elvégzéséért a sértettől jogtalan pénzkövetelésük legyen.

A 62 éves asszony a kényszerhelyzetben belegyezett abba, hogy a családi házának megbontott tetőszerkezetét megjavítsák, de felkérte a férfiakat, hogy a tetőszerkezetet már ne bontsák tovább. A bűncselekmény elkövetői a sértettet tévedésbe ejtették azzal, hogy a tetőszerkezetet csak akkor lehet helyre állítani, ha előbb egyéb munkálatokat is elvégeznek.

A sértett a gyanúsítottaknak a munkálatok elvégzése alatt és befejezése után közel 100 ezer forintot adott át, azonban a kifizetett pénzösszegen túlmenően azok több százezer forintot követeltek, amit az asszony már nem fizetett ki.


A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a megbízhatóságukról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.