Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 10. 08:38, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Tetőzött a parlagfű, lassan fellélegezhetnek az allergiások

Tetőzött a parlagfű, lassan fellélegezhetnek az allergiások

Múlt héten tetőzött a parlagfű pollenszórása, az országban az előző héthez képest mégis kedvezőbb adatokat mért az ÁNTSZ. Térségünkben a második riasztási fokozat van érvényben.

A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja többnyire alacsony az országban, mindezt a minap az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatához beérkezett adatok alapján közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A parlagfű pollenkoncentrációja ezzel szemben magasabb, igaz intenzitása helyenként eltér az országban. Miskolcon, Zalaegerszegen, Pécsett és Szegeden nagyon magas, Budapesten pedig magas szintet ért el. Mindez köszönhető annak, hogy egyes térségekben múlt héten tetőzött a parlagfű pollenszórása. Ezzel szemben azonban az ország nagyobb részén mégis javult a helyzet.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb térképe szerint Komárom-Esztergom megyében a piros, azaz a második riasztási fokozat van érvényben, így még jelentős mennyiségben találhatóak meg a levegőben a parlagfű pollenjei, ami még egy ideig biztosan komoly gondot okoz az allergiások számára. Igaz hamarosan egyre kedvezőbb lesz a helyzet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.