Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Augusztus 21. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Tilos a tetoválás és a testékszer az olasz fegyveres erőknél

Tilos a tetoválás és a testékszer az olasz fegyveres erőknél

Biztonsági okokra hivatkozva az olasz hadsereg megtiltotta a katonáknak a tetoválást és a testékszer viselését.

Az olasz sajtó tudomására jutott, hogy a vezérkari főnökség körlevélben rendelte el, hogy ezentúl ne vegyék fel a fegyveres erőkbe azokat, akik tetovált testtel jelentkeznek katonának. Alkalmatlannak kell tartani azt is, aki piercinget visel.
Az előírás a már a fegyveres erőknél szolgáló professzionális katonákra is vonatkozik. A tetováltaknak jelenteniük kell felettesüknek, hány és milyen rajz fedi testüket. Aki elhallgatja a tetoválást, büntetést kockáztat.
Csak az a tetoválás maradhat, amely a test nem látható részét fedi, nem vulgáris, nem erkölcstelen, nem rasszista, nem tartalmaz szexuális vagy a közízlést sértő utalást, nem járatja le az olasz köztársaságot és az olasz fegyveres erőket. A tetoválás nem utalhat politikai vagy vallási hovatartozásra sem - szólt az utasítás.
A fegyveres erők szóvivője szerint a tiltás nem jelent újdonságot, mivel ugyanez már hatályos az olasz rendőrségnél és csendőrségnél is.
A szigorú ellenőrzést biztonsági okok indokolják: "Afganisztánban vagy Libanonban egy karra tetovált egyszerű kereszt is veszélybe sodorhatja a katonát és az egész missziót" - hangoztatta.
Az olasz sajtó szerint a tetoválások eltüntetése nem lesz könnyű, az olasz katonák majdnem mindegyikének karján vagy lábán tetoválás jelzi, melyik alakulatnál szolgál és mely politikai, erkölcsi és vallási értékekben hisz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.