Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 03. 11:52, csütörtök | Sport

Tíz perc alatt nyertek a váci kézisek

Tíz perc alatt nyertek a váci kézisek

A szezon első hazai győzelmére készült a Váci KSE, melynek csapata a minap a mezőkövesdieket fogadta.

A váciak elszántsága és koncentrációja már a bemelegítés során látszott, ráadásul ezúttal – súlyos sérülés, műtét, és másfél hónapos kényszerpihenő után – Lendvay is csatlakozott Rosta István játéko-saihoz.

A váciak, tulajdonképpen az első 10 percben eldöntötték a találkozó sorsát. A vendégek lövései – ha csapdázó védekezést kijátszva, egyáltalán eljutottak odáig – rendre vagy a sáncban, vagy Vitárisban akadtak el, míg támadásban Laurencz, szinte bármilyen helyzetből képes volt bevenni Kovács kapuját.

8:0-ás (!) hazai vezetést követően kicsit változott a játék képe. A kövesdiek egyre többször találtak rést a védőfalon, amit betörésekkel ki is használtak, elől könnyelműsködtünk, a játékvezetők pedig továbbengedték a kisebb szabálytalanságokat, és a 8 gólos különbség 3-ra olvadt. A félidő hajrája azonban ismét a Vácé volt, így megnyugtató, 5 gólos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A második játékrészben Bakos került a jobbszélső pozícióba, ami újabb lendületet adott a támadójáté-kunknak, és sikerült úgy alakítani az eredményt, hogy a Mezőkövesd számára már ne legyen visszaút. Csapatunk – többnyire – magabiztosan, és ötletesen szőtte támadásait, a Kocsinak bejátszott labdákból, pedig vagy gól, vagy hétméteres született.

Az utolsó percekben a legnagyobb kérdés – persze a végeredményen kívül – már csak az volt, hogy mindenki idejében hazaér-e a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzések közvetítésére. A lefújást követő-en, váci körökben már a hétvégi, Cegléd elleni meccs volt a téma, ahol az előző bajnokságból nyitva maradt számlát kívánják rendezni.

Rosta István: – Győzelmünket gyúrónknak, Pálinkás Ferencnek (Faternak) ajánljuk, és osztozunk testvére elvesztése miatti fájdalmában.

Avar György: – Nagyon rosszul kezdtünk, majd végig próbáltunk az eredmény után futni. Ez csupán egyszer sikerült valamelyest, de az első tíz perc mindent eldöntött.

Váci kézilabda

Váci KSE – Mezőkövesdi KC 32-24 (17-12)
Vác, 400 néző. V: Hargitai, Markó
Vác: Vitáris – Gábori 1, LAURENCZ 8(1), Kökény 1, KOCSI 4, Pál 3, CSÁSZÁR 5. Csere: Bajorhegyi 1, Simányi, Lendvay, Tyiskov, BAKOS 8(3), Korsós 1, Székely, György. Edző: Rosta István
Mezőkövesd: Kovács J. – BENIS 4, Djukics 1, Trivkovics 3, Szűcs 3, Fekete L. 3, SZEPESI 6. Csere: Kiss O.(kapus), Molnár 3(2), Grünfelder 1, Kovács P., Gyuris, Bán, Nyitrai. Edző: Avar György
Az eredmény alakulása: 10.p.: 8:0, 17.p.: 11:3, 23.p.: 13:10, 38.p.: 23:14, 50.p.: 28:20.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2

Utánpótlás mérkőzések
Junior
Váci KSE – Mezőkövesdi KC 22:27 (10:14)
Ifjúsági
Váci KSE – Csurgói KK 30:32 (15-11)
Zádori László: Mivel sok az átfedés a két csapat között, a junior mérkőzésen túlságosan fáradtak voltunk a még szorosabb eredmény eléréséhez. Az ifjúságiak találkozója nyerhető lett volna, de csak egy félidőn át voltunk képesek koncentráltan védekezni, és meghatározó játékosaim sem nyújtották azt a teljesítményt, amit várok tőlük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.