Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 20. 07:11, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Tízből kilencen biztosítják külföldi utazásukat

Tízből kilencen biztosítják külföldi utazásukat

A GfK Hungária márciusi online adatgyűjtésének eredményei szerint az öt napnál hosszabb külföldi utazás esetén tízből kilencen kötnek utasbiztosítást.

A megkérdezettek kétharmada szerint érdemes ilyen jellegű biztosítással élni, főként távoli úti cél,vagy repülős utazás esetén.

A GfK Hungária adatai szerint az elmúlt 12 hónapban öt napnál hosszabb időre külföldre utazók 90 százaléka kötött utasbiztosítást. Az online megkérdezésben résztvevő válaszadók 56 százaléka előrelátó és legalább egy héttel az utazás előtt gondoskodik biztosításáról, ám minden harmadik utazó ezt az utolsó pillanatra hagyja. Jobb a helyzet az utazási irodával utazók esetében, hiszen közülük szinte mindenki köt utasbiztosítást. Igaz az is, hogy csak minden második utazó bízza ezt az irodára, másik részük saját maga gondoskodik a biztosításról.

A megkérdezett internetezők szerint főként (87 százalék) távoli országokba történő utazáskor érdemes utasbiztosítást kötni, vagyis elsősorban az úti cél határozza meg azt, hogy az utazó köt-e biztosítást vagy sem. E kérdés eldöntését tovább segíti az utazás módja (pl.: repülőgép), valamint az utazás hossza. Míg háromból két válaszadó vallja azt, hogy bármilyen utazás kapcsán érdemes utasbiztosítás kötni, másként gondolkodnak azok, akik már utaztak külföldre biztosítás nélkül – ők többségében egy újabb utazásra sem kötnének utasbiztosítást.

„A lakás értékeinek védelme fontosabb indok a biztosításkötésre, mint például a külföldön felmerülő váratlan orvosi költségek” – hívta fel a figyelmet Dunai Albert, a GfK Hungária Client Group Lead-je a biztosításkötés általános motivációival kapcsolatban. „Ez a különbség azok körében igazán szembetűnő, akikkel már történt valamilyen káresemény. A váratlan eseményekre, illetve kiadásokra biztosítással való felkészülést ugyanis többen tartják fontosnak azok közül, akinek már betörtek a lakásába, mint azok közül, akik külföldön megbetegedtek vagy balesetet szenvedtek” – tette hozzá a szakember.

A piacon egyre több egyszerűsített – pl. sms-ben, bankban köthető – utasbiztosítási termék jelenik meg. Tízből mintegy hét ügyfél ugyanakkor fontosnak tartaná, hogy utasbiztosítás megkötése előtt is egy szakértő tanácsadóval egyeztesse az adott konstrukciót.

A kutatásról
A kutatás 2012 márciusában, 500 fő megkérdezésével készült a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló GfK Online Panel válaszadóinak megkérdezésével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt