Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Május 15. 13:17, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Tízezer forint bírság egy lehúzva felejtett autóablakért?

Tízezer forint bírság egy lehúzva felejtett autóablakért?

Akár bírságra is számíthat az az autós, aki lehúzva felejtette kocsija ablakát és úgy hagyta a parkolóban, mivel ez szabálysértés. Így a Bánomi lakótelepen így járt autós is kaphat akár büntetést.

A jogszabály szerint szabálysértés a lehúzva felejtett ablak, a nem bezárt autó. A kocsi tulajdonosa ugyanis köteles gondoskodni arról, hogy „a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa”. Mindezt úgy érheti el a tulajdonos, hogy „ha a jármű ajtaját, ablakait bezárta, a gyújtáskulcsot kivette, a kormányzárat bezárta, vagy bármely más módon az elindítást megakadályozta” – áll a szabályozásban.

Így akár tízezer forintos helyszíni bírságra is számíthat az az autós, aki lehúzva felejtette kocsija ablakát ma Esztergomban a Bánomi lakótelepen. Az autót egyébként több esztergomi rendőr biztosította, míg a tulajdonos megérkezett.

Vasárnap egy hasonló eset miatt büntettek meg az egyenruhások Szegeden egy idős férfit. A 72 éves sofőr a Szeged Plazába ment bevásárolni, míg autóját a parkolóban hagyta, amiben egy kutya is volt. Ezért résnyire nyitva hagyta az ablakot valamint az ajtót is nyitva felejtette. A szegedi kapitányság rendőrei éppen arra járőröztek, a nyitott ablakra felfigyelve pedig bementek a plázába és bemondatták az érintett jármű rendszámát a hangosbemondóba, és megkérték a tulajdonost, hogy menjen az autójához.

A férfi nem sokkal később meg is érkezett. A rendőrök felhívták a figyelmét, hogy az értékei megóvása érdekében legközelebb ne hagyja nyitva az autóját. Az intézkedés helyszíni bírsággal zárult, ugyanis a férfi szabálysértést követett el” – közölte még az eset után a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Másnap azonban a rendőrség hivatalból eljárva döntését felülvizsgálta és a helyszíni bírságot visszavonta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.