Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 23. 14:14, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több baleset is történt megyénkben - Óvatosan az utakon!

Több baleset is történt megyénkben - Óvatosan az utakon!

Esztergomban és a környéken kisebb koccanások történtek szerdán, Környén viszont egy busz és egy kocsi ütközött, míg Dadon árokba hajtott egy autó. Többen is megsérültek.

Országszerte jó néhány baleset - köztük egy halálos is Hegykőn - történt a havas, csúszós utakon szerdán hajnaltól délutánig. Esztergom térségéből eddig csak kisebb koccanásokról érkezett hír, súlyos esetről szerencsére nem.

Két súlyosabb eset megyénkben

Megyénkben viszont akadt komolyabb sérüléssel járó eset is.

Egy busz és egy kocsi ütközött Környén egy kereszteződésnél. A buszon harmincan utaztak, közülük egy utas könnyű sérüléseket szenvedett. Az autóban ketten ültek, egyikük a baleset következtében beszorult a járműbe. A tatabányai hivatásos tűzoltók kiemelték a roncsból a beszorult személyt, majd a daru és a KNYKK műszaki mentő járműjének segítségével a járműveket az úttestre visszavontatták, a forgalmi akadályt megszüntették. Mind három személyt korházba szállították - közölte a katasztrófavédelem.

Fotók: Fodor Sándor/Tatabánya Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Emellett árokba hajtott egy személykocsi a 8135. számú úton Dad térségében. A balesetet szenvedő személy nem sérült meg, de az autót nem tudta elhagyni, mert az ajtó beszorult. Az oroszlányi önkormányzati és a császári önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a vezetőt külsős segítséggel már kiszabadították a járműből. Az egység a járművet az árokból kivontatta, a forgalmi akadályt megszüntette. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Tatabányán pedig villanyoszlopnak hajtott egy személykocsi az Ady Endre utca és a Mátyás Király út kereszteződésénél szerdán délután. Az ütközés következtében az oszlop eltörött, a kábelek leszakadtak. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Még lehet elszórtan havazás csütörtökön is

Az előrejelzés szerint az északi megyékben fokozatosan megszűnik a csapadék, majd csütörtök kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor. Ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, kora estétől viszont ismét havazás lesz a jellemző, és estig hozzávetőleg a Győr–Kaposvár vonalig terjed.

Csütörtökön a szél is megerősödik, főként a Nyírségben a havat is hordhatja. A legalacsonyabb hőmérséklet általában –8 és –1 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Csütörtökön 0–4 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT