Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 02. 10:03, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány az Agrárminisztériummal a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen. A fákból Esztergomba is jut majd.

A Neked Zöldül című fenntarthatósági programsorozatban meghirdetett VárosFa program a 10 ezer főnél nagyobb települések faállományát bővíti, két ütemben, összesen 7 ezer sorfával.

A tavaszi mintaültetéssel a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok, valamint az alapítvány leendő székhelye, Esztergom számára kínálják föl az együttműködési lehetőséget.

Erről a MOL-Új Európa Alapítvány tájékoztatta kedden az MTI-t.

A második fázisban már az összes, 10 ezer lakos feletti település pályázhat. A fák mellett ültetéshez szükséges kiegészítőket, útmutatót és szakmai tanácsadást kapnak a települések. Szerveznek ismeretterjesztő programokat is, hogy fejlesszék az óvodások és iskolások környezettudatosságát.

A közlemény szerint a Neked Zöldül program sorozatot a vállalatcsoport és a magyar kormány által alapított MOL-Új Európa Alapítvány céljait valósítja meg.

A közfeladatot ellátó szervezet a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem területén is átfogó támogatási rendszert hoz létre - tették hozzá.

Fotó: kkvpalyazatok.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT