Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül az Önkormányzat megbízásából a szakemberek december 1-én, szerdán a következőket hajtják végre:

Gesztenye fasorra történő behajtás korlátozása. A Kis-Duna menti partsáv megóvása érdekében korlátozzák a Gesztenye fasoron történő parkolást és behajtást. A zeneiskolát megközelítő gyalogosrámpa kivitelezésének befejezésével a terület a Bottyán híd irányából is akadálymentesen és biztonságosan megközelíthető lett. A Gesztenye fasoron található intézmények, létesítmények gyalogosan megközelíthetőek, a Gőzhajó utcai ingyenes parkoló kellő mennyiségű jármű számára biztosít várakozási lehetőséget, mely közvetlenül a fasor mellett található. A Szent Miklós hídnál található bejáraton mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre. Behajtási engedélyért az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Osztályához lehet fordulni.

20 km/h sebességkorlátozás Szenttamás városrészen. Ameredek, szűk keresztmetszetű utcákban indokolt a mérsékelt sebességgel történő közlekedés. A 20-as zóna táblák a városrész bejáratain kerülnek kihelyezésre, azaz a Basa, Nap, Galamb és Esze Tamás utcákban.
Nap utca egyirányúsítása. A Becket Tamás utca felújítási munkáinak befejezésével visszaállításra kerül a Nap utca korábbi forgalmi rendje, azaz a Basa utca irányából a Vasvári Pál utca irányába egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra.

A Petőfi Sándor utca járdáin történő várakozás szabályozása. Az utcán közlekedő gyalogosok biztonsága érdekében szabályozzák a járdán, padkán történő parkolást. Az Önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy a KRESZ szerint a járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi, a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el; a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg. A parkolási szabályok betartása érdekében az érintett helyeken várakozni tilos, padkán történő várakozás tilalma jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.

Az Önkormányzat arra kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 08:57, szombat | Helyi

A méhnyakrákszűrést forradalmasíthatja a Delta Services, a Sightspot Network és a Debreceni Egyetem új fejlesztése

Életet is menthet a megújult, automatizált és gyors diagnosztika

2022. Május 27. 08:42, péntek | Helyi

Nyakunkon az újabb meteorkitörés

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitör

2022. Május 26. 10:04, csütörtök | Helyi

Ünnepi Könyvhét

Június 9-én nyitja meg kapuit a 93. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.

2022. Május 25. 18:53, szerda | Helyi

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.