Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 29. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Több kézen is kattant a bilincs - elfogások napja a megyében

Több kézen is kattant a bilincs - elfogások napja a megyében

Börtönbe vagy a fogdába került az a négy személy, akiket a járőrök fogtak el hétfőn Komárom-Esztergom megyében. Valamennyiüket a bíróság kereste és elfogásukat rendelte el.

A Dorogi Rendőrkapitányság rendőrei lakásáról állítottak elő egy 39 éves férfit, akinek be nem fizetett pénzbüntetése miatt kellett börtönbe vonulnia. 90 ezer forintot kellett volna megfizetnie, de mivel nem tette, a bíróság 45 nap elzárásra váltotta át a bírságot, majd elrendelte a férfi elfogását. Az egyenruhások a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték őt.

Nem sokkal később egy 26 éves férfit igazoltattak a járőrök. Adatainak ellenőrzése során derült ki róla, hogy a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, mert nem kezdte meg jogerős börtönbüntetésének letöltését. Az elítéltet a Dorogi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti és Közrendvédelmi Osztálya őrizetbe vette, majd a Győri Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállította.

Komáromban egy bolti tolvaj került a fogdára. A 23 éves komáromi nőt egy élelmiszerboltban érték tetten, miután csokoládét lopott. Az intézkedő rendőrök a tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt helyszínbírsággal sújtották. Adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy a nő nem először vétett a törvény ellen. Ellene a bíróság pénzhamisítása bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A személyt az egyenruhások előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol a Közrendvédelmi Osztály őrizetbe vette.

Tatabányán egy 38 éves férfi jelentkezett a Kapitányságon többszöri rendőrségi felszólítást követően. Őt szintén kereste a bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének elkövetése miatt. A személyt a Tatabányai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya őrizetbe vette és további utasításig a fogdán helyezte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.