Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Március 25. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMKIK

Több milliárdból thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban

Több milliárdból thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban

Több milliárd forintos beruházással thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban. Ezt a thaiföldi nagykövet fejtette ki, azon a kereskedelmi és iparkamarai rendezvényen, melyen megismerkedett a megye gazdasági szereplőivel.

A thaiföldi nagykövet, Sompong Sanguanbun és háromtagú delegációja volt a vendége a közelmúltban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. A nagykövet azért látogatott a városba és a térségbe, hogy bemutatkozzon a Komárom-Esztergom megyei gazdasági élet szereplőinek, így többek közt a kamarának is, mivel hamarosan több milliárdos beruházással instant tésztákat gyártó thaiföldi gyár nyílik az esztergomi Ipari Parkban.

Sompong Sanguanbun az eseményen kiemelte a két ország javuló gazdasági kapcsolatainak további élénkítését, majd ismertette, hogy Esztergomban az egyik thaiföldi tésztagyár több milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb instant tésztagyárát kívánja létrehozni. A nagykövet hozzátette még, hogy 2015-ben a dél-kelet ázsiai országok az unió mintájára, közösségbe kívánnak tömörülni és ennek a több mint 600 milliós népességgel rendelkező régiónak szeretne Thaiföld a logisztikai központjává válni.

A kamara részéről Szerencsés László köszöntötte a nagykövetet majd Zahorán Tamás egy prezentációval mutatta be a megye gazdasági helyzetét, a beruházási lehetőségeket, és ismertette a kamara feladatait. A küldöttség több kérdést is intézett a kamarához, többek között érdeklődött a magyarországi és a megyei GDP növelésnek lehetőségeiről, a szakmunkásképzésről, a munkaerő helyzetéről, valamint a megye turisztikai lehetőségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.