Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. Március 25. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMKIK

Több milliárdból thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban

Több milliárdból thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban

Több milliárd forintos beruházással thaiföldi tésztagyár nyílik Esztergomban. Ezt a thaiföldi nagykövet fejtette ki, azon a kereskedelmi és iparkamarai rendezvényen, melyen megismerkedett a megye gazdasági szereplőivel.

A thaiföldi nagykövet, Sompong Sanguanbun és háromtagú delegációja volt a vendége a közelmúltban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. A nagykövet azért látogatott a városba és a térségbe, hogy bemutatkozzon a Komárom-Esztergom megyei gazdasági élet szereplőinek, így többek közt a kamarának is, mivel hamarosan több milliárdos beruházással instant tésztákat gyártó thaiföldi gyár nyílik az esztergomi Ipari Parkban.

Sompong Sanguanbun az eseményen kiemelte a két ország javuló gazdasági kapcsolatainak további élénkítését, majd ismertette, hogy Esztergomban az egyik thaiföldi tésztagyár több milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb instant tésztagyárát kívánja létrehozni. A nagykövet hozzátette még, hogy 2015-ben a dél-kelet ázsiai országok az unió mintájára, közösségbe kívánnak tömörülni és ennek a több mint 600 milliós népességgel rendelkező régiónak szeretne Thaiföld a logisztikai központjává válni.

A kamara részéről Szerencsés László köszöntötte a nagykövetet majd Zahorán Tamás egy prezentációval mutatta be a megye gazdasági helyzetét, a beruházási lehetőségeket, és ismertette a kamara feladatait. A küldöttség több kérdést is intézett a kamarához, többek között érdeklődött a magyarországi és a megyei GDP növelésnek lehetőségeiről, a szakmunkásképzésről, a munkaerő helyzetéről, valamint a megye turisztikai lehetőségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.